Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

FC Barcelona: ő a katalánok új edzője

Amint arról honlapunk is beszámolt, az eddig az FC Barcelona B csapatát irányító Sergi Barjuan lett a katalán klub ideiglenesen megbízott vezetőedzője. A korábbi középpályás élete legnagyobb kihívásával találkozik most.

(Photo by Manuel Queimadelos Alonso/Getty Images)

Az 1971-ben született Sergi a jelenlegi álláspont szerint addig lesz a Barcelona edzője, ameddig nem találnak végleges megoldást a tegnap kirúgott Ronald Koeman utódlására. Bár könnyen elképzelhető, hogy a „B” csapat mestere végül megragad a nagyok mellett. Főleg, ha Laportaék nem találnak értelmes megoldást.

Sergi a játékos-pályafutása nagy részét az FC Barcelona együttesében töltötte, többek között részese volt három bajnoki címnek a LaLigában. Azonban az új évezred nagy sikerei előtt elhagyta a Camp Nou-t, hogy karrierje alkonyának utolsó három évét az Atlético Madridban töltse 2002-től 2005-ig. Néhány év pihenő után 2008-ban kezdett el edzősködni a Barcelona utánpótlásában, de később a Mallorca beugrójaként, vagy a kínai Zhejiang Greentown vezetőedzőjeként sem ért el átütő sikert. Sergi idén nyáron vette át a „B” csapat irányítását, ám immár az elsőcsapat trénereként kellene belöknie a sztárok szekerét.