Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barcelona: a korábbi elnök szerint még idén triplázni fog a csapat

A gyenge eredmények miatt edzőváltás megy végbe a Barcelona csapatánál, és ugyan Ronald Koeman utódja még nincs meg, a többség szerint minden bizonnyal Xavi lesz az új vezetőedző…

Ezen felbuzdulva a Barcelona egykori elnöke, Joan Gaspart úgy gondolja, hogy a katalán klub egykori emblematikus figurája, Xavi Hernández visszatérése esetében az idei szezonban eddig jobbára csak bukdácsoló csapat azonnal meg fog táltosodni, és triplázni fog:

“Ha tetszik, ha nem, a futball így működik. Könnyebb kirúgni a vezetőedzőt, mint az összes játékost. Koeman nagyszerű labdarúgó volt. Nagyon sajnálom, hogy távoznia kell, mivel jó barátok vagyunk és tisztelem a munkásságát. Ha több időt kap, akkor jobban teljesített volna. Örülnék Xavi érkezésének. Biztos vagyok benne, hogy a gránátvörös-kékek megnyerik a bajnokságot, a BL-t, valamint a Király-kupát is. Lehet, hogy tévedek, de optimizmus nélkül az ember semmit sem ér. Tapasztaltam már lehetetlenebb dolgokat is a futballban.”

Az elnöki pozíciót a 2000 és 2003 között betöltő üzletember úgy véli, hogy Pep Guardiola és Luis Enrique sem volt tapasztaltabb Xavinál, amikor átvették a kispadot: “Guardiola a második csapatnál edzősködött. Miért ne működhetne Xavi kinevezése? Luis Enriquének sem volt több tapasztalata, az eredmények mégis jöttek. A legjobbakat kívánom neki, akinek az egyik legnagyobb álma a Barcelona vezetőedzőjévé válni.”