Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

VIDEÓ: így emlékszünk Diego Maradonára!

Ahogyan arról beszámoltunk, az argentin bajnokság (Liga Profesional) hétvégi fordulóban Diego Maradona emléke előtt fognak adózni, mivel a tavaly novemberben elhunyt legenda október 30-án lenne 61 éves…

(Photo by Jean-Yves Ruszniewski/Corbis/VCG via Getty Images)

Az argentin kormány a héten nemzeti történelmi hellyé nyilvánította Diego Maradona szülőházát Buenos Aires Villa Fiorito negyedében, melyet az argentin államelnök Alberto Fernández szignója tett hivatalossá.

Közel egy évvel ezelőtti halála óta emblematikus klubja, a Napoli átnevezte róla stadionját, valamint a közelben lévő metrómegállót neveztek el róla. Hazájában a La Platai Városi Stadion vette fel a nevét, a létesítmény főbejárata előtt pedig hatalmas szobrot emeltek a tiszteletére. Bizonyára Argentínában még további honorálásokra lehet majd számítani, hiszen a teljes igénye nélkül szóba került már Maradona arcképének bankjegyre kerülése, vagy éppen a nemzeti repülőtér róla történő átnevezése. Halálát követően Argentínában három napos nemzeti gyászt hirdettek. Emlékét azóta is világszerte milliók őrzik emlékezetükben.

Kétség sem férhet hozzá, hogy Diego Maradona minden idők egyik legjobb játékosa, egyúttal a világon a labdarúgásra valaha a legnagyobb hatást gyakorolt személyisége volt.

Az 1986-os világbajnok legenda tavaly november 25-én 60 esztendős korában hunyt el.