Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Immobile beérte a legendát a Lazio örökös góllövőlistájának élén

Ahogyan arról beszámoltunk, az Atalanta és a Lazio egy mozgalmas összecsapáson 2-2-es döntetlent ért el egymással szemben az olasz bajnokság (Serie A) 11. fordulójában…

 

A Lazio soraiban ismét eredményes volt a 2019-2020-as szezon során európai aranycipős Ciro Immobile, aki a csapat színeiben szerzett 159. góljával beérte a római klub történetének mindenkori góllövőlistáján a legendás Silvio Piolát.

A 31 éves olasz válogatott támadó a hatodik szezonját tölti a római gárda soraiban, máris a klub történetének valaha volt legeredményesebb játékosának mondhatja magát, miután 232 meccs alatt 159 gólt szerzett már az egyesület színeiben. Immobile a következő találatával egyedüliként mondhatja magát a kétszeres olasz bajnok egyesület valaha volt legjobb góllövőjének.

Ráadásul ő lett a Lazio első játékosa, aki a negyedik szezonban érte el a 20 bajnoki gólos határt, korábban az említett Piola és a szintén legendás Giuseppe Signori egyaránt “csak” három-három alkalommal volt képes erre a bravúrra.

Immobile ráadásul a nyáron 2026-ig meghosszabbította szerződését a Lazióval, így minden esélye megvan, hogy saját rekordját még sokáig javítgassa.