Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Messi szerint Laporta nem mond igazat

Lionel Messi Sportnak adott nyilatkozatából már reggel idéztünk, és a jelek szerint sokat felhomályosít abból a helyzetből, hogy miként is kellett elhagynia az FC Barcelonát, s csatlakozott így a Paris Saint-Germainhez. Most pedig Joan Laporta elnök szavai is megkérdőjeleződnek.

(Photo by Alaattin Dogru/Anadolu Agency via Getty Images)

Joan Laporta, aki másodízben lett az FC Barcelona elnöke, sosem volt a teljes szavahihetőség mintaképe. A katalán sportvezető sokat szónokolt már arról, hogy mennyi mindent megtettek Lionel Messi maradásáért, ám a külső körülmények mindezt lehetetlenné tették. Laporta már odáig ment, hogy tulajdonképpen azt várta az argentin zsenitől, hogy ingyen játsszon szeretett klubjában. Mindezt most maga az érintett cáfolta meg az exkluzívan adott interjújában.

„Mindent megettem a maradásom érdekében. Senki nem kért soha, hogy ingyen játsszak. Azt kérték tőlem, hogy ötven százalékkal csökkentsem a fizetésemet, és ezt gond nélkül megtettem volna. A rendelkezésükre álltam. Segíteni akartam a klubnak, az én és a családom vágya is az volt, hogy a Barcelonában maradjak. Senki sem kért, hogy ingyen játsszak, az elnök szavai nem állják meg a helyüket. Bánt, mert semmi ilyenről nem volt szó. Ez a dolgok kétségeket generálhatnak, amelyeket nem érdemlek meg.”

– buktatta le elnöke manipulatív kinyilatkoztatásait, a feltehetően sérüléssel bajlódó Messi.