Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ligue 1: Neymar duplájával, a végén kiengedve is magabiztosan nyert a PSG – videóval!

A Ligue 1 13. fordulójában Bordeaux-ba látogatott a Paris Saint-Germain, amely szerette volna megtartani előnyét az üldözőivel szemben.

Photo by John Berry/Getty Images

A PSG remek rajtot vett a bajnokságban és a forduló előtt már 11 pontos előnnyel rendelkezett a riválisokkal szemben. Ezúttal a nagy nevű, jó játékosokkal felálló, de idén mégis gyengén teljesítő Bordeaux otthonába látogattak. A Girondins viszont a legutóbbi három mérkőzésén veretlen tudott maradni, legutóbb a Reims ellen pedig győzni tudtak – önmagukhoz képest egész jó formában várhatták a találkozót.

A kezdés óvatos volt. A PSG próbált irányítani, de hazai közönség előtt a Bordeaux is tudta érvényesíteni az akaratát bizonyos játékszakaszokban. A tempó nem volt nyaktörő, helyzetekből viszont akadt néhány – az áttörés azonban mégis csak a 26. percben érkezett el. Ekkor ugyanis Neymar fejezett be góllal egy tetszetős párizsi támadást, amivel előnybe is került Pochettino együttese. Egy nagy megkönnyebbülést hozott számukra, hiszen meggyőző mezőnyfölényt, vagy igazán nagy helyzetet addig nem tudtak felmutatni. A folytatásban viszont a hazaiaknak kellett futniuk az eredmény után, ami egyáltalán nem kedvezett nekik. Sőt, még a szünet előtt a duplájára nőtt az előny: ismét Neymar volt eredményes, aki ezúttal is Mbappe átadása után talált be. Így lényegében már az első félidő végén eldőlt a három pont sorsa.

Petkovic mester a túloldalon cserével és szerkezetváltással próbált tenni valamit a vereség elkerülése érdekében, de ezen a ponton már nem sok mindent tehetett. A sötét mezesek egy darabig még jól állták a sarat a mezőnyben – játékban amúgy sem vallottak szégyent a PSG-vel szemben -, de a 63. percben minden esélyük elszállt arra, hogy visszajöjjenek a meccsbe. Ekkor ugyanis egy védelmi hibát kihasználva mélységi indítás után ugorhatott ki Wijnaldum a labdával, aki a kimozduló kapus érkezése előtt Mbappét találta meg egy passzal – a francia pedig az üres kapuba gurította azt. Biztos előnye tudatában teljesen visszavett a Paris Saint-Germain, amely ezúton kívánta kipihenni a hétközi, RB Leipzig elleni BL mérkőzés fáradalmait. Ez esélyt jelentett a Bordeaux számára, hogy a végén még focizgasson egy kicsit. Talán ennek is köszönhető, hogy Adli közreműködésével végül a 79. percben Elis megszerezte a becsületgólt, így a hazai drukkereknek is volt miért tapsolnia. Sőt, a ráadásban még egy újabb találatra is futotta az erejükből – ekkor a csereként beállt Ninag volt eredményes.

A lényeg azonban nem változott: a PSG összességében egy magabiztos sikert aratott és megérdemelten nyert. Továbbra is meggyőző fölénnyel vezetik a Ligue 1 tabelláját. A Bordeaux viszont csak a 16. helyen tanyázik, mindössze 3 pontra a kiesőzónától.

Girondins Bordeaux – Paris Saint-Germain 2-3 (0-2)
Helyszín: Matmut Atlatique (Bordeaux); Vezette: Boquet
Gólszerzők: Neymar (26., 43.), Mbappe (63.), Elis (79.), Niang (92.)
Sárga: Pembele, Niang; ill. Mbappe
Kiállítás: – ill. –

Girondins Bordeaux: Costil – Mangas (Niang), Gregersen, Koscielny, Kwateng, Pembele (Mensah) – Adli, Otavio (Oudin), Onana (Fransergio) – Elis, Dilrosun (Briand). Edző: Petkovic.

Paris Saint-Germain: Keylor Navas – Bernat (Mendes), Marquinhos, Kehrer, Hakimi – Ander Herrera, Dina (Danilo) – Neymar, Wijnaldum, Draxler (Gueye) – Mbappe (Icardi). Edző: Pochettino.

A bajnokság jelenlegi állása

A góllövőlista jelenlegi állása