Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: a Manchester City könnyedén megnyerte a városi derbit! – videóval

Manchesteri derbivel indult az angol bajnokság (Premier League) szombati játéknapja. A mérkőzés azonban csak a nevében volt derbi, a City ugyanis nagyon simán elvitte a 3 pontot az Old Traffordról.

(Photo by Martin Rickett/PA Images via Getty Images)

Ismét egy nagyon gyenge első félidővel rukkolt elő a hazai pályán játszó Manchester United. A „Vörös Ördögök” az első játékrészben szinte ki sem tudták hozni a saját térfelükről a labdát. Az egész félidő alatt egyetlen Ronaldo lehetőséget lehetett feljegyezni komoly lehetőségként, de Ederson ezt is hárítani tudta. A másik oldalon viszont sorjáztak a lehetőségek. A vendégek már a 7. percben előnybe kerültek, miután egy beadást követően Bailly olyan szerencsétlenül ért a labdába, hogy az a saját kapujában kötött ki, 0-1! A nagyszünetig még számos lehetőség adódott a City előtt, de vagy a védők tudtak blokkolni, vagy de Gea védett nagy bravúrral. A lefújás előtt aztán ismét betalált Guardiola legénysége. Cancelo beadását Silva érte el, és igen kiszorított helyzetből betalált a hálóba, 0-2!

A második félidőben sem igazán változott a játék képe, hiába próbált meg Solskjaer cserékkel változtatni a mérkőzés menetén. A City végig kontrollálta a játékot, és nem is törekedtek arra, hogy újabb helyzeteket alakítsanak ki. A mérkőzés véghajrájára egyre jobban kitámadott a United, amit a 81. percben majdnem meg is bünettek a vendégek, de Foden lövése a kapufát találta el. Összességében a City rendkívül simán, már-már energiatakarékos üzemmódban győzte le a rendkívül ötlettelenül játszó Manchester Unitedet.

Manchester United – Manchester City 0-2 (0-2)
Helyszín:
Old Trafford Vezette: M. Oliver
Gólszerzők: -ill. Bailly (7. – öngól), Silva (45+1.)
Sárga lapok: Ronaldo (90.) ill. Cancelo (48.), Silva (58.)
Kiállítás: -ill.-

Manchester United: de Gea – Maguire, Bailly (Sancho 46.), Lindelöf – Shaw (Telles 73.), Fred (van de Beek 80.), McTominay, Wan-Bissaka – Fernandes – Ronaldo, Greenwood (Rashford 67.) Vezetőedző: Ole Gunnar Solskjaer

Manchester City: Ederson – Walker, Stones, Dias, Cancelo – Gündogan, Rodri, de Bruyne – Jesus, Foden, Silva Vezetőedző: Pep Guardiola

 

A mérkőzés összefoglalója:

A bajnokság aktuális állása:

 

A góllövőlista állása: