Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Simeone: “Folyamatosan fejlődnöm kell”

A minap került kijelölésre az argentin válogatott kerete a soron következő világbajnoki selejtezőkre, melybe egyelőre nem kapott meghívást az olasz bajnokság (Serie A) egyik legjobb góllövőjévé előrelépő támadó…

(Photo by Alessandro Sabattini/Getty Images)

A Lazio ellen mesternégyest jegyző, majd két körrel később a Juventus ellen duplázó Giovanni Simeone szédületes szezont fut az olasz bajnokság (Serie A) aktuális kiírásában, hiszen kilenc pályára lépés alatt nyolc gólt szerzett, ennek ellenére az argentin válogatottba való meghívóra mér várnia kell:

“Igyekszem a lehető legjobban teljesíteni a klubomban, és egy ponton biztos vagyok benne, hogy meg fogom kapni a válogatottba a meghívót, ha így folytatom. Egyelőre nem kezdek el azon gondolkodni, hogy miért nem számítanak rám. Tisztában vagyok vele, hogy kiegyensúlyozottan, hosszútávon eredményesen kell játszani, és akkor vehetnek majd számításba. Szeretnék fejlődni, hogy ha odajutok, akkor a lehető legjobbat nyújthassam a nemzeti csapatban. A legfontosabb, hogy folyamatosan fejlődjön az ember és minél tovább meglovagolja a jó formáját, folyamatosan fenn kell maradni, mert a múlt heti dicsőség már elmúlt.”

Cholito Simeone a 2016-2017-es szezonbeli Serie A-s bemutatkozása óta már hatszor talált be a Juve ellen, melyet az aktív mezőnyben egyedüliként mondhat el magáról. Ráadásul Enrico Chiesa óta az első olyan futballista lett, aki három különböző csapat színeiben is (Genoa, Cagliari, Verona) legalább kétszer bevette a torinóiak kapuját. Összességében a hetedik játékos e különleges statisztikában.