Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: Arteta győzelemmel lett az Arsenal „századosa” – VIDEÓVAL

Kínkeservesen gyűjtötte be ma a három pontot az Arsenal együttese. A londoniak az újonc városi rivális, vagyis a Watford legyőzése után elmondhatták, hogy fontos győzelemmel sikerült megünnepelniük Mikel Arteta századik meccsét a klub kispadján.

(Photo by Ryan Pierse/Getty Images)

Premier League – 11. forduló
Meglepetésre egy olyan mérkőzést tudott megnyerni, amelyet rendre el szokott bukni az „Ágyús” gárda. De legalábbis döntetlenre adja a mindenkori Arsenal az olyan meccseket, ahol a meggyőző mezőnyfölény és az elhibázott helyzetek mind-mind megbosszulják magukat.
Azonban a mai nehézkes siker mégis összejött az Arsenalnak. Elsőként Saka talált be a Watford kapujába, azonban Ben Foster kapus borzasztó mozgásának, illetve Aubameyang felesleges beindulásának „hála” les miatt érvénytelenítették a gólt. A gaboni csatár pocsék idényébe pedig egy újabb rossz jelenet volt az, ahogy kihagyta a jogosan megítélt tizenegyest, még szintén az első félidőben.
A második játékrészben viszont megszületett a találkozó egyetlen gólja. Egy rosszul kibontakozó Watford támadás után Ben White szerzett labdát. Az angol védő egyik vendég játékost a másik után cselezte le, majd egy kis szerencsével Smith Rowe-hoz került a labda, aki a kígyótérről egy lapos kapáslövést eresztett meg.
A hajrában teljesen beszorultak a „Darazsak”, lévén Juraj Kuckat kiállította a játékvezető. Az Arsenal totális pressziót alkalmazott, és a Watfordnak alig jutott esély az egyenlítésre.
Győzelmükkel az észak-londoniak felugrottak a tabella ötödik helyére. Mikel Arteta századik Arsenal meccsén az ötvenhatodik sikerének örülhetett.

Arsenal – Watford 1-0 (0-0)
Helyszín: Emirates Stadium (London); Vezette: Kevin Friend
Gólszerzők: Smith Rowe (56.), ill.
Kiállítva:ill. Kucka (89.)

Smith Rowe fantasztikus gólja:

A bajnokság állása:

A góllövőlista élmezőnye: