Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Argentína: kiütéssel száguld a bajnoki cím felé a River Plate – videóval

Az argentin bajnokság (Liga Profesional) 2021-es kiírását vezető River Plate csapata a kötelező győzelem reményében lépett pályára hétfőre virradóra a Patronato ellen…

(Photo by Marcelo Endelli/Getty Images)

Az argentin éllovas River Plate csapata talán még a vártnál is simábban, 5-0-ra diadalmaskodott a Patronato ellen a Monumentalban. A bajnoki cím legfőbb várományosának számító “milliomosok” nem sokat teketóriáztak, hiszen Agustín Palavecino lendületből remek átlövésgólt szerzett már az első negyedórán belül. Ezt követően pedig elérkezett a napjaink legnagyobb argentin csatártehetségeként számon tartott Julián Álvarez ideje, aki 11 perc leforgása alatt az első félidő hajrájában háromszor volt eredményes, két kipattanót és egy kapustól elcsent labdát gólra váltva. 4-0 után nem sok kérdés maradt, a végeredményt az összecsapás hajrájában a változatosság kedvéért Julián Álvarez alakította ki, miután egy ziccer végén elegánsan emelt a kapus felett a hálóba. A 21 éves csatártehetség a kiírásban szerzett 15 góljával immár egyedüliként vezeti a bajnoki góllövőlistát.

Öt fordulóval a bajnokság vége előtt a River hét pont előnnyel vezet a Talleres Córdoba előtt, és minden esélye megvan rá, hogy hét év után újra hazai bajnoki címet ünnepelhessen.

River Plate – Patronato 5-0 (4-0)
Gólszerzők: Palavecino (13.), J. Álvarez (30., 37., 41., 74.), ill.

 

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye

(Tabellák: eredmények.com)

 

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!