Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ezredik mérkőzése alkalmából köszöntötték az edzőlegendát

Az olasz harmadosztály (Serie C) elmúlt hétvégi fordulójában különleges jubileumot ért el az elmúlt évtizedek legendás trénere…

(Photo by Federica Roselli/NurPhoto via Getty Images)

Az olasz harmadosztályú Foggia legutóbbi, 3-0-ra megnyert mérkőzését megelőzően köszöntötték 1000. olaszországi mérkőzése alkalmából a csapat vezetőedzőjét, Zdenek Zemant.

A 74 esztendős cseh szakember először még pályafutása elején 1986 és 1987 között irányította a pugliai együttest, majd 1989-től és 1994-ig feljuttatta az együttest a Serie A-ba és a foggiai labdarúgás sikerkorszakát építette ki a védjegyévé vált, 4-3-3-as agresszív támadószellemű felállásával. Miután többek közt a Lazio, a Roma és a Napoli mestere is volt.

Zeman 2010-ben egy évre újra visszatért a Foggiához, de a korábbi sikereit képtelen volt megismételni. Másik vissza-visszatérő állomáshelye Pescara volt, amelyet utoljára 2017 februárjától 2018 márciusáig trenírozott. Több mint három éve nem vállalt munkát, sokan azt hitték, hogy már visszavonultnak tekinthető edzői pályafutása, azonban idén nyáron képtelen volt nemet mondani egykori szeretett klubja megkeresésére.