Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Benzema válogatottságát nem fogja befolyásolni a zsarolási ügyében hozott bírósági ítélet

Mint ismeretes, Karim Benzemának jelenleg is tart az a bírósági pere, melyben gyanúsítottként van jelen 2015-ös zsarolási ügye miatt. Angol sajtóhírek szerint azonban bárhogy is alakul a per, a Real Madrid támadójának most már biztos a helye a francia válogatottban. 

(Photo by Alex Gottschalk/DeFodi Images via Getty Images)

Karim Benzema akkor is a francia válogatott tagja maradhat, ha bűnösnek találják a zsarolási ügyében, mindezt a Francia Labdarúgó Szövetség (FFF) elnöke, Noel Le Graet nyilatkozta. A szervezet első embere szerint a jövőben csakis sportszakmai szempontok alapján döntenek majd arról, hogy kit hívnak meg a francia válogatottba.

A Real Madrid csatárának ügye 2015 óta zajlik, amiben a vád szerint egy szexvideóval megzsarolta akkori válogatottbeli csapattársát, Mathieu Valbuenát, hogy nyilvánosságra hozza a felvételeket, ha nem fizet. Benzema akkor ki is került a francia válogatottból és egészem a nyári Európa-bajnokságig nem is hívták be a nemzeti csapatba.

A 33 éves játékos pere jelenleg is zajlik, és az ügyészség 10 hónap felfüggesztett börtönbüntetést és 75 ezer euró pénzbírságot kért Benzemára, ha bűnösnek találják bűnrészesség miatt.

Mindez azonban a szövetség elnöke szerint nem fog számítani akkor, amikor összeállítják a válogatott keretét.

“Az edző lesz mindig felelős a keret összeállításáért és Benzemát nem hagyhatja ki akkor sem, ha a bíróság bűnösnek találja. Akkor sem ha pénzbüntetést kap, és akkor sem ha felfüggesztett börtönbüntetést, mert még akkor is van lehetősége fellebbezni a döntés ellen. Tehát az, hogy a keret tagja lesz-e vagy sem, azt nem a bírósági ítélet fogja befolyásolni. Erről csak Didier Deaschamps dönthet sportszakmai szempontokat figyelembe véve.”

– nyilatkozta Le Graet a Le Parisiennek.