Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Spurs: Conte szeretné megszerezni az „új Vidalt”

Antonio Conte komoly kihívást vállalt a Tottenham Hotspur kispadjára üléssel. Az olasz szakember természetesen nagy barátjával, Fabio Paraticivel dolgozik a londoniak transzferügyeiben a várható erősítések reményében.

(Photo by Nicolò Campo/LightRocket via Getty Images)

Erős, de nem megfelelően összeállítottnak tűnik a Tottenham kerete, mely csak szenved az angol bajnokság idei kiírásában. A Spurs vergődésének áldozata a nyáron, egyfajta vészmegoldásként szerződtetett Nuno Espirito Santo menedzser lett. A portugál edzőt nemrég rúgták ki, hogy helyére a szabadúszók közül végül Antonio Contera essen a választás.

A nyáron már elkezdődött az „olasz vonal” erősödése a „Sarkantyúsoknál”, lévén Daniel Levy klubelnök nem mást szerzett meg, mint Fabio Paraticit, a Juventus sportigazgatóját. Paratici és Conte pedig híresen jó kapcsolatot ápolnak minimum a közös, torinói éveik (2011-2014) után. Így pedig végképp nem volt meglepő, hogy az Intertől lelépő tréner lett kinevezve Londonban.

Conte ki is nézte magának egyik régi kedvence, fiatal alternatíváját. A szakértők szerint Weston McKennie sok-sok mindenben hasonlít Arturo Vidalra. Az amerikai válogatott 23 éves középpályása ugyan néha infantilis, ám tehetsége megkérdőjelezhetetlen. Sőt, Massimo Allegri vezetőedző is folyamatosan számol vele a Juventus kezdőcsapatának összeállításában. Állítólag Mckennie hosszú távú szerződése (2025) szerződése ellenére is csábító célpont a Spurs számára. A Gazzeta dello Sport egyenesen azt állítja, hogy Conte egyik elsődleges célpontjának tekinti az amerikai megszerzését.