Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb-selejtező: Szoboszlai Dominik vezérletével könnyed győzelmet aratott a magyar válogatott! – videóval

Utolsó hazai mérkőzését játszotta a világbajnoki-selejtezősorozat 9. fordulójában a magyar labdarúgó-válogatott, amely San Marinót látta vendégül a Puskás Arénában. A magyar csapat mindkét játékrészben egy-egy erős periódust produkált, ez idő alatt pedig kétszer-kétszer bevették a vendégek kapuját.

(Photo by Laszlo Szirtesi/Getty Images)

Nagyon bekezdett San Marino ellen a magyar válogatott, ahol Marco Rossi szövetségi kapitány külön kiemelte, hogy nem csupán győzelmet, hanem szép játékkal elért győzelmet vár a nemzeti csapattól. Ennek rendje és módja szerint az első gól igen szépre sikeredett, miután Szoboszlai a 6. percben Szalai Ádámmal összejátszva kiosztott két kötényt a büntetőterületen belül, majd okosan a kapu jobb sarkába pöccintette a játékszert, 1-0! A vezetés megszerzését követően sem lassított a csapat, és a 13. percben Schön lövésénél kellett nagy bravúrt bemutatnia Benedettininek Schön lövésénél. A 22. minutumban viszont már ő is tehetetlen volt, amikor Nego beadását Gazdag Dániel továbbította a hálóba, 2-0! A vendégek nem tudtak kiszabadulni saját térfelükről, Szalai Ádámék nagyon harcos letámadása miatt. A nagyszünetig még akadt bőven lehetősége a magyar csapatnak, de a lövések célt tévesztettek, így kétgólos előnyt tudtak kiharcolni az első félidőben.

A második játékrészben sem változott a játék képe, de Szoboszlaiék játéka nem volt annyira gördülékeny, így jóval kevesebb lehetőséget tudtak kidolgozni, ha pedig sikerült is helyzetbe kerülin, akkor Benedettini hárított. A félidő egyik legjelentősebb pillanata az volt, hogy Marco Rossi újoncot avatott a válogatottban, miután a 73. percben beküldte Kiss Tamást, majd később Balogh Botond is lehetőséget kapott. A 80. minutumban újabb Benedettini bravúrra volt szükség, miután Varga Kevin megpattanó lövését kellett kitornásznia a sarokból. A 83. percben aztán megszerezte második gólját is Szoboszlai Dominik. A Leipzig játékosa 20 méterre a kaputól eresztett el egy lövést ballal, ami utat talált a hálóba, 3-0! 5 perc elteltével újabb gólt ünnepelhetett a magyar csapat, miután Vécsei Bálint egy lefejelt labdát 12 méterről kapásból a hálóba zúdított, 4-0! Összességében a válogatott egy nagyon könnyed győzelemmel zárta a világbajnoki-selejtezősorozat hazai mérkőzéseit, és már csak a Lengyelország elleni hétfői meccs maradt hátra, hogy teljesen lezáruljon a csoportkör.

Magyarország – San Marino 4-0 (2-0)
Helyszín:
Puskás Aréna Vezette: Filip Glova
Gólszerzők: Szoboszlai (6., 83.), Gazdag (22.), Vécsei (88.) ill.-
Sárga lapok: -ill. Zonzini (90+2.)
Kiállítás: -ill.-

Magyarország: Dibusz – Szalai A., Lang,  Botka (Balogh B. 85.) – Nego, Nagy Á. (Schäfer 57.), Gazdag (Kiss T. 73.), Vécsei – Szoboszlai (Hahn 85.), Schön (Varga K. 57.) – Szalai Á. Szövetségi kapitány: Marco Rossi

San Marino: Benedettini – Battistini, Fabbri, Rossi (Zonzini 70.), Grandoni (A. Golinucci 61.), Mularoni, Tomassini (Hirsch 36.), Nanni (Vitaiolo 60.) Szövetségi kapitány: Franco Varrella

A mérkőzés összefoglalója:

Az I-csoport eredményei:

Andorra 1-4 Lengyelország
Anglia 5-0 Albánia
Magyarország 4-0 San Marino

Az I-csoport aktuális állása: