Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb-selejtező: Ghána kiejtette Dél-Afrikát – EREDMÉNYEK

A vasárnapi napon néhány csoportban már előfordult, hogy az utolsó forduló mérkőzéseit bonyolították le az afrikai világbajnoki selejtezősorozat második szakaszában, s eldőlt, hogy ezen kvartettekből mely csapatok folytathatják tovább szereplésüket a katari álomért…

E csoport

A következő körös helyét már korábban biztosító Mali veretlenül, győzelemmel zárta a csoportkört, miután minimális különbséggel felülmúlta Uganda válogatottját az utolsó fordulóban. A hatodik meccsén az ötödik győzelmét szerző csapat három pontot érő találatát a Nantes légiósa, Kalifa Coulibaly szerezte a találkozó elején. A csoport küzdelmei a másik két csapat meccsével hétfőn zárulnak.

Mali – Uganda 1-0 (1-0)
Gólszerző: K. Coulibaly (18.), ill.

A csoport aktuális állása

G csoport

A G csoport mindent eldöntő mérkőzésén egy tizenegyes döntött Ghána javára Dél-Afrika ellen, melyet Andre Ayew a 33. percben értékesített. A két csapat azonos pontszámmal zárt a csoport élén, több lőtt góljával a “fekete csillagok” ünnepelhették a továbbjutást. A másik meccs döntetlenjével Etiópia a harmadik helyen megelőzte Zimbabwét.

Ghána – Dél-Afrika 1-0 (1-0)
Gólszerző: A. Ayew (33. – büntetőből), ill.

Zimbabwe – Etiópia 1-1 (1-0)
Gólszerzők: Mahachi (39.), ill. Ahmed (87.)

A csoport végeredménye

H csoport

A következő körbe való továbbjutását már korábban bebiztosító Szenegál válogatottja 2-0-s sikert aratott Kongó felett, így 5-1-0-val zárta a csoportkört. A továbbjutó mindkét gólját a Watford játékosa, Ismaila Sarr szerezte az első játékrész első felében.

Szenegál – Kongó (2-0)
Gólszerzők: Sarr (14., 24.), ill.

A csoport aktuális állása

J csoport

A továbbjutásról döntő mérkőzésen a Kongói Demokratikus Köztársaság hazai környezetben kétgólos sikert aratott Benin felett, ezzel egy ponttal meg tudták előzni riválisukat a csoport élén. Héctor Cúper csapata készülhet a vb-kijutásról döntő pótselejtezőre. A csoport másik, tét nélküli összecsapásán Madagaszkár és Tanzánia döntetlent játszott egymással.

Kongói Demokratikus Köztársaság – Benin 2-0 (1-0)
Gólszerzők: Mbokani (10. – büntetőből), Malango Ngita (74.) ill.

Madagaszkár – Tanzánia 1-1 (0-1)
Gólszerzők: Abdallah (74.), ill. Msuva (25.)

A csoport végeredménye

(Tabellák: eredmények.com)