Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Portugália: “Ott leszünk a világbajnokságon!”

Mint ismert, Portugália az utolsó pillanatokban bukta el a csoportelsősséggel járó világbajnoki részvételt Szerbia ellen. A luzitánok szövetségi kapitánya, Fernando Santos Amondó, Portugália így vagy úgy, de ott lesz Katarban. 

(Photo by Gualter Fatia/Getty Images)

“Úgy tűnhet, hogy rászolgáltunk a vereségre. Remekül kezdtünk, korán vezetést szereztünk, ami után megvoltak a szükséges pillanataink is, végül mintha túlságosan is visszaálltunk volna.” – kezdte meccs utáni értékelését a 67 esztendős szakember.

“A játékosok mindent megpróbáltak, de nem sikerült változtatnunk. El kell ismernünk, Szerbia ma jobb volt. A portugál válogatottunk DNS-ében benne van, hogy a földön futballozunk, sokat labdába érve, mindig a győzelemre törve. Talán Bernardo Silva volt az egyetlen, aki rendre kérte a labdát. Mintha félve és idegesen futballoztunk volna! Vállalom a felelősséget, minden az én hibám!” – folytatta Fernando Santos, aki egy dolgot megígért Portugáliának.

“Megígérhetem, hogy ott leszünk Katarban! Nem így készültünk, nem számoltunk a pótselejtezővel, ugyanakkor ha már így alakult, sikerrel fogjuk venni ezt a lépcsőfokot.” – fogadkozott a szövetségi kapitány.

Portugáliának márciusig kell várnia arra, hogy világbajnoki résztvevőnek mondhassa magát – ha majd mondhatja-, ugyanis ekkor tartják majd az európai zóna pótselejtezőit.