Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Rossi: “Legyünk szerények, tiszteletben tartva mindenki mást”

A magyar válogatott megnyerte az utolsó vb-selejtezőjét Lengyelország ellen, így sikerült pozitív szájízzel zárni az összességében sikertelen sorozatot…

(Photo by Getty Images)

A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi az utolsó mérkőzésen mutatott játékkal elégedett lehetett, összességében viszont már akadt hiányérzete:

“Nagyon erőteljesen játszottak a lengyelek. Ők osztották a lapokat, ők irányították a meccset. Mi pedig nagyon óvatosak, precízek és okosak, és mint mindig, nagyon motiváltak voltunk. Ezek a srácok, akik a csapatunkat alkotják, büszkék arra, hogy a magyar válogatottat képviselhetik. És ezen az estén egy nagyon jó eredményt sikerült elérnünk, köszönhetően annak, hogy remekül játszottunk. Nagy odaadás nélkül nem sikerült volna pontot szereznünk sem Varsóban, sem a Wembleyben. Lengyelországnak ma szüksége volt a három pontra. Keményen kell tovább taposnunk a magunk ösvényét. Legyünk emellett szerények, tiszteletben tartva mindenki mást.

Lewandowski nélkül nem volt meg a lengyelek fölénye. Nagyon gyakran én sem tudok egyes játékosokat szerepeltetni. Ez azért van, mert a német klubok követelőzőek. Tiszteletben kell tartani, hogy mi a másiknak az érdeke. Azt hiszem, hogy a Bayern nyomást gyakorolhatott a lengyelekre, hogy Robert ne játsszon. Az én esetemben is megtörtént már ez. Velem szemben is voltak ilyen követelések. A német klubok érdekében azt szeretném mondani, hogy minden meccs fontos! Akkor is, ha már nem is számít, hogy valaki kijut-e a vb-re, vagy nem!”

A sikeres zárás ellenére az olasz szakember természetesen nem elégedett makulátlanul a selejtezők eredményeivel:

“Nem gondoltam volna a selejtezők előtt, hogy Varsóban győzni tudunk. Viszont abban reménykedtem, hogy Albánia ellen három vagy négy pontot összeszedünk. Erős csapat az albán, hiszen jó bajnokságokban játszanak a játékosai. De nem gondoltam volna, hogy kikapunk tőlük. Ez a blama mai napig lelkiismeret-furdalást jelent a számomra. És emiatt nem lehetünk teljesen elégedettek a selejtezősorozatban nyújtott teljesítményünkkel.”

“Nem tudom, hogy önök észrevették-e, de a padomon volt egy sálam, egyik felén lengyel, a másikon magyar szimbólumokkal, a népek közötti barátság jegyében. Ezt a szurkolóinktól kaptam. Fantasztikus lenne, ha minden meccsen ilyen hangulat lenne! Szenzációs érzés volt, amikor a lengyelek megtapsolták a himnuszunkat! Ez annyira segíti a sportot! Csodálatos volt! Nagyon szeretném megköszönni minden lengyel szurkolónak ezt a csodálatos érzést.”

Az I-csoport végeredménye: