Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb-selejtező: a lengyeleket legyőzve búcsúzott a vb-álmoktól Magyarország – videóval

Lejátszotta utolsó világbajnoki selejtező-mérkőzését a magyar labdarúgó válogatott, az ellenfél pedig Lengyelország volt. Mindkét csapat kénytelen volt nélkülözni egyik legjobbját, a hazaiaknál Robert Lewandowskit, a vendégeknél Szoboszlai Dominikot. A magyarok remek játékot mutattak be, ami most gólokban is megmutatkozott, és végül a három pontot is begyűjtötték. Sajnos ezzel a győzelemmel is csak a negyedik helyet szerezte meg Magyarország a csoportban, amellyel biztosan nem jutott ki a világbajnokságra. Lengyelországnak még van esélye kint lenni a tornán, mivel a második helyével ott lesz a pótselejtezőn. 

(Photo by PressFocus/MB Media/Getty Images)

Egész kiegyenlített első félidőt játszottak a magyarok a lengyelek ellen, kevés helyzettel. A 11. percben Moder futott el a bal szélen Nego mellett, a beadását pedig Piatek próbálta kapura lőni, de Lang blokkolt. A 20. percben Dibusz mentett nagyot, amikor egy bebadás után Bednarek lőtte volna a labdát a kapuba. A magyar válogatott az ívelgetésekkel próbálkozott, ám nem sok sikerrel. A 37. percben azonban egy lengyel hiba után vezetést szereztek a magyarok: Nagy Zsolt szabadrúgását Puchacz éppen Schäfer elé fejelte, aki közvetlen közelről a bal alsó sarokba fejelte a labdát Szczesny lábai között. A játékrész végére a hazaiak még helyeztek egy kis nyomást a mieinkre. A 41. percben Moder szögletét követően Fiola mellkasáról pattant a labda a kapu felé, amit Dibusz vetődve végül megfogott. A 45. percben Moder lőtt nagyjából hat méterről kapura, ám Dibusz ezt is elérte.

A második félidő egy lengyel helyzettel kezdődött, amikor Piatek lőtt közvetlen közelről kapura, de a kapus megint védett, majd a kipattanót Dawidowicz fejelte mellé. Az 53. percben azonban már egy magyar ziccer következett, amikor Schön a bal felsőbe tekerte volna a labdát, ám Szczesny nagyot védett vetődve, a kipattanó pedig Vargáé lett, aki az üresen maradt jobb sarok fölé lőtt. A 61. percben azonban már kihasználta a helyzetét a lengyel válogatott és kiegyenlített: Zielinski szögletét Bednarek fejelte kapura, majd Szalai Attila jobb válláról pattant középre a labda, amit Swiderski a jobb felső sarokba bólintott. A lengyelek próbálkoztak még, ám a 79. percben egy gyönyörű góllal ismét vezetést szereztek a magyarok: Kiss adta be a labdát habosan, amit Gazdag lőtt fantasztikusan a bal felsőbe nagyjából 14 méterről, hiába ért bele Szczesny. A 83. percben Nagy Zsolt és Szczesny egyszerre ért oda egy előrevágott labdára, de a kapus gyorsabb volt, ám végül ápolás lett a vége. A végére már nem jött a nagy lengyel roham, csak egy-két kisebb próbálkozás, így a végén a magyar válogatott örülhetett a három pontnak.

Lengyelország–Magyarország 1-2 (0-1)
Helyszín: Nemzeti Stadion (Varsó) Vezette: Tiago Martins (portugál)
Gólszerzők: Swiderski (62.) ill. Schäfer (37.), Gazdag (79.)
Sárga lap: Klich (41.), Cash (45+2.), Puchacz (58.), Kedziora (67.) ill. Nagy Ádám (6.), Schön (43.), Szalai Attila (65.), Gazdag (74.)
Kiállítás: – ill. –

Lengyelország: Szczesny; Dawidowicz, Kedziora, Bednarek, Puchacz (Placheta, 83.); Cash (Jozwiak, 46.), Linetty (Frankowski, 65.), Klich, Moder (Zielinski, 46.); Swiderski, Piatek (Milik, 65.). Szövetségi kapitány: Paulo Sousa

Magyarország: Dibusz; Fiola, Lang, Szalai Attila; Nego, Nagy Ádám (Vécsei, 90.), Schäfer, Nagy Zsolt, Varga Kevin (Gazdag, 58.), Szalai Ádám (Hahn, 89.), Schön (Kiss Tamás, 72.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi

Az I-csoport állása: