Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb-selejtező: Kanada legyőzte Mexikót és a tabella élére ugrott! – videóval

Tovább folytatódtak az Észak- és Közép-Amerikai világbajnoki selejtezősorozat harmadik szakaszának küzdelmei, amelynek a 8. fordulóját játszották le a csapatok.

Pár napon belül második rangadóját veszítette el Mexikó együttese a világbajnoki selejtezősorozatban, miután nemrég az Egyesült Államokkal, most pedig Kanadával szemben maradtak alul. Gerardo Martino együttese nem játszott jól ezen a mérkőzésen sem, és többek között Ochoa hibáinak is köszönhetően a mérkőzés közepén már kétgólos hátrányba kerültek. A mexikói kapus az első játékrész ráadásában rossz helyre ütött egy távoli lövést, amire Larin csapott le, és a hálóba pofozta 1-0! A második félidő elején pedig egy kapu elé ívelt szabadrúgásra nem mozdult ki, amit szintén Larin ért el elsőként, 2-0! Ezt követően ugyan próbálkozott Mexikó, de csak a 90. percben jött össze a szépítés, az egyenlítés már nem sikerült számukra, így visszacsúsztak a tabella 3. helyére, míg Kanada az élre állt!

Kanada-Mexikó 2-1 (1-0)
Helyszín: Nemzetközösségi Stadion Vezette: M. Escobar
Gólszerzők: Larin (45+2., 52.) ill. Herrera (90.)
Sárga lapok: Henry (13.) ill. Lozano (14.), Araujo (90+8.)
Kiállítás: -ill.-

Kanada: Borjan – Miller, Henry (Vitoria 37.), Johnston – Adekugbe, Eustaquio, Hutchinson, Laryea – Davies (Osorio 88.), Buchanan, Larin (David 72., Cavallini 88.) Szövetségi kapitány: John Herdman

Mexikó: Ochoa – Araujo, Dominguez (Corona 46.), Vasquez – Sanchez, Herrera, Alvarez (Guardado 74.), Pineda (Cordova 59.), Gallardo – Lozano (Alvarado 46.), Jimenez Szövetségi kapitány: Gerardo Martino

 

A mérkőzés összefoglalója:

Ahhoz, hogy Kanada az élre állhasson, ahhoz az is kellett, hogy az Egyesült Államok is pontot vesztett Jamaika vendégeként. Gregg Berhalter együttese ugyan a 11. percben vezetést szerzett Weah góljával, erre bő 10 perccel később a West Ham támadója, Michail Antonio válaszolni tudott. A gyors gólváltást követően ugyan bőven adódtak még lehetőségek, de egyik csapat sem tudott újabb gólt szerezni, így az Egyesült Államok elhullajtott két értékes pontot. Panama viszont ismét hátrányból fordítva tudott győzelmet aratni. Pedig El Salvador nagyon bekezdett, hiszen már az első percben megszerezték a vezetést. A második játékrész első hét percében azonban kétszer is betaláltak a panamaiak, és ez elég is volt a 3 pont begyűjtéséhez. Győzelmükkel pontszámban beérték Mexikót, és csupán 2 egységnyire vannak lemaradva az éllovas kanadaiaktól. A játéknap 4. mérkőzésén Costa Rica és Honduras csapott össze egymással, ahol a már-már slágereredménynek mondható 2:1-es végeredmény született, miután a 95. percben Costa Rica megszerezte a 3 pontot érő találatot. Ezzel a sikerrel talán Keylor Navasék is „beszálltak” a továbbjutásért folytatott harcba, hiszen 5 pontra megközelítették a 3. és a 4. helyezett Mexikó-Panama kettőst.

A játéknap eredményei:

Jamaika – Egyesült Államok 1-1 (1-1)
Gólszerzők:
Antonio (22.) ill. Weah (11.)

Costa Rica – Honduras 2-1 (1-1)
Gólszerzők:
Duarte (20.), Torres (90+5.) ill. Quioto (35.)

Panama – El Salvador 2-1 (0-1)
Gólszerzők:
Waterman (50.), Gondola (52.) ill. Henriquez (1.)

Kanada – Mexikó 2-1 (1-0)
Gólszerzők:
Larin (45+2., 52.) ill. Herrera (90.)

A selejtező jelenlegi állása:

(A tabelláért köszönet az eredmenyek.com-nak)