Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Csökkentették a magyarok zárt kapus büntetését

Az MLSZ szerdai beszámolója értelmében az UEFA mérsékelte a magyar szövetség büntetését, amely még az Európa-bajnokság után került kiszabásra…

(Photo by Robert Szaniszló/NurPhoto via Getty Images)

A Magyar Labdarúgó Szövetség a hivatalos honlapján közölte, hogy az UEFA mérsékelte azt a büntetést, amelyet még az Európa-bajnoki mérkőzések kapcsán szabott ki. Akkor rasszista és diszkriminatív lelátói magatartás miatt indult fegyelmi eljárás, melyet követően három zárt kapus mérkőzéssel (az egyiket felfüggesztve), valamint 100 ezer eurós pénzbírsággal sújtotta az MLSZ-t.

A magyar szövetség fellebbezett, a közlemény szerint részletesen megindokolták, hogy a nézők többsége sportszerűen szurkolt. Az UEFA másodfokon mérsékelte a korábban kiszabott büntetést, így három helyett két UEFA versenysorozatban rendezett hazai mérkőzést kell zárt kapuk mögött lejátszania a magyar válogatottnak – de a másodikat két évre felfüggesztette az európai szövetség.

Az említett zárt kapus mérkőzést majd a Nemzetek Ligájában tölti le a magyar csapat, melynek mérkőzéseit júniusban és szeptemberben rendezik, a sorsolására pedig idén decemberben kerülhet sor.