Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Gyász: 17 éves futballista vesztette életét

Egyelőre rendkívül zavarosnak és ellentmondásosnak tűnő körülmények között vesztette életét egy tehetséges labdarúgó…

 

Egy Buenos Airesi rendőri intézkedés során a szerdai napon életét vesztette a másodosztályú döntőre készülő Barracas Central csapatának 17 éves tehetsége, Lucas González.

A kiszivárgott hírek szerint egy autós üldözés során két fejlövéssel végeztek a hatósági erők a fiatal játékossal. A hivatalos álláspont értelmében a civil ruhás rendőröket riasztották utcán randalírozó, felfegyverkezett fiatalokhoz, akik azonban elmenekültek a helyszínről. Ugyanakkor a hozzátartozók állítása szerint a fiatalok edzésről tartottak haza, és nem is volt náluk fegyver.

Buenos Aires városa teljes kivizsgálást, és az akcióban érintett három rendőr előzetes letartóztatását kezdeményezte. A városban a gyász mellett tüntetések vették kezdetüket, mert mindannyian igazságot követelnek az elsőre rendkívül zavarosnak tűnő történetben, amely sajnos pótolhatatlan veszteséget okozott.

Az elhunyt labdarúgó édesanyja, Cintia López megerősítette, hogy fia szívét fel fogják ajánlani egy rászorulónak: “mindent elvettek tőlem. Nagyon egészséges fiú volt, nem tudom ki élhet majd a szívével, de biztosan szolgálni fogja őt. Soha nem gondoltam volna, hogy átélem ezt a helyzetet. Igazságot szeretnék a történtekben.”

Nyugodjon békében!