Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Fontos bejelentést tett Goran Pandev!

Az olasz bajnokságban (Serie A) szereplő Genoa együttesének támadója, Goran Pandev bejelentette, hogy az idény végén szögre akasztja a stoplisát. 

(Photo by Danilo Vigo/LiveMedia/NurPhoto via Getty Images)

A Genoa támadója, Goran Pandev a mai nap folyamán bejelentette, hogy a szezon végén visszavonul. A 38 esztendős támadó a Corriere dello Sportnak számolt be a döntéséről:

Júniusban befejezem. Szeretném elérni még, hogy az idény végén kiharcoljuk a bennmaradást a Genoával. Nagy vágyam, hogy ez teljesüljön.

Pandev pályafutása jelentős részét Olaszországban töltötte, ahol időrendben az Inter, a Spezia, az Ancona, a Lazio, a Napoli és a Genoa játékosa volt. Az olasz élvonalban eddig összesen 484 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 101 gólt jegyzett. A legtöbbször eddig a Lazio szerelését ölthette magára, szám szerint 192 alkalommal, de ezt még az idény végéig megdöntheti a Genoával, amelynek színeiben 177 találkozón kapott szerepet, ezeken pedig 32 gólt és 12 gólpasszt ért el. Pandev pályafutásának legsikeresebb éveit az Internél töltötte, ahol megnyerte a bajnokságot, az Olasz Kupát és a Bajnokok Ligáját is, de az Olasz Szuperkupát, valamint a klubvilágbajnoki trófeát is elhódította a milánói csapattal. Az észak-macedón támadó utolsó nagy küldetése nem ígérkezik könnyűnek, hiszen a Genoa jelenleg a 17. még épp bennmaradást érő helyen áll, de csak jobb gólarányuknak köszönhetően előzik meg a Sampdoriát.