Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BRÉKING! Bejelentést tett a Manchester United menedzsere jövőjéről – HIVATALOS

A Manchester United legutóbbi veresége után szigetországi beszámolók szerint a klub vezetői válságértekezletet tartottak, melyet követően vasárnap délelőtt jelentették be döntésüket…

(Photo by Charlie Crowhurst/Getty Images)

A Manchester United vezetősége a vasárnap délelőtti órákban hivatalos csatornáin keresztül közölte, hogy a továbbiakban nem Ole Gunnar Solskjaer a csapat menedzsere. A “vörös ördögök” rövid közleményben köszönték meg a klub egykori játékosának eddigi munkáját, és közölték, hogy az új főállású menedzser kinevezéséig a következő időszakban Michael Carrick fogja irányítani a csapatot.

A 48 éves norvég szakember 2018 decemberében José Mourinho menesztése után vette át a MU irányítását, először csak megbízott menedzserként, később véglegesítették őt. Azonban bár hosszútávon képtelen volt kiegyensúlyozottan teljesíteni vele a csapat, egészen mostanáig kitartottak mellette az őt ért számtalan kritika ellenére.

A United azonban jelenleg csak a hetedik helyen tanyázik a Premier League tabelláján 12 forduló alatt szerzett 17 pontjával. Ugyan az idénykezdés még vállalhatóan sikerült, az elmúlt hetekben kifejezetten gyengén teljesítettek. Az utolsó hét bajnokiból csak egyet nyert meg a csapat, közben ráadásul 5-0-s vereséget szenvedtek a Liverpool ellen, elvesztették a Manchester City elleni városi rangadót, 4-2-re kapituláltak a Leicester City ellen, az utolsó csepp pedig a Watford elleni 4-1-es fiaskó volt.

Solskjaer az elmúlt közel három év alatt összesen 168 mérkőzésen vezette a csapatot, melyből 91-et nyertek meg 37 döntetlen és 40 vereség mellett.