Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Copa Sudamericana: az Athletico Paranaense nyerte a brazil házi döntőt – videóval

Magyar idő szerint a szombat esti órákban rendezték meg a második számú dél-amerikai nemzetközi kupasorozat, a Copa Sudamericana döntőjét két brazil csapat között…

(Photo by Ernesto Ryan/Getty Images)

Két brazil csapat montevideói fináléjában az Athletico Paranaense diadalmaskodott 1-0-ra a Bragantino ellen a Copa Sudamericana 2021-es kiírásának döntőjén. Ugyan a Bragantino kezdte jobban a mérkőzést, a lehetőségei kimaradtak, az első félóra végeztével pedig a Paranaense került lépéselőnybe, miután egy kapusról kipattanó, felperdülő labdát Nikao közelről, akrobatikus mozdulattal vágott védhetetlenül a hálóba. A második játékrész során a hátrányban lévő Bragantino fokozatosan vette át az irányítást, szakadatlanul próbálkozott az egyenlítésért, de erőfeszítéseit nem koronázta siker. A hajrában hiába szegezte kapu elé ellenfelét, a Paranaense hősies védekezése révén megtartotta minimális előnyét és felemelhette a trófeát.

Az Athletico Paranaense gárdája a 2018-as győzelme után másodszor hódította el a sorozatot.

Athletico Paranaense – Bragantino 1-0 (1-0)
Gólszerző: Nikao (29.), ill.

 

 

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!