Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

DAC: “mintha minden megváltozott volna”

Az FC DAC 1904 együttese megnyerte első mérkőzését az új edzőjével, miután szombat délután 1-0-s győzelmet aratott a Szenice elleni hazai találkozón a MOL Arénában…

 

A magyar válogatott középpályása, Schäfer András rendkívül pozitívan nyilatkozott az FC DAC 1904 háza táján tapasztalt változásokról és az új edző, Joao Janeiro érkezéséről:

“Érdekes volt az első tapasztalatom, amikor beléptem a Mol Akadémiába. Mintha minden megváltozott volna. A többieken is lehetett látni, hogy nem az a szokásos kényelmi zónában vannak. Janeiro mester jó benyomást tett rám. Játékos edzéseket tartott, élveztük a munkát. Talán azért, mert kevesebben voltunk, például én csak két napot készültem a csapattal a szombati meccsre. A jövő hét egész más lesz. Valószínűleg inkább taktikus edzéseink lesznek.

A mester azzal kezdte, hogy ő mindenkinek meg fogja adni a lehetőséget kezdőként. Tartotta a szavát, rögtön bekerült két-három új ember a kezdőbe. Így volt a cseréknél is. Én mindig is azon voltam, hogy a csapatot segítsem. Akkor segítem, ha a legjobbamat nyújtom. Most is azon leszek, hogy így legyen.

Ma a meccset nem feltétlenül a mutatott játékkal nyertük meg, inkább a szívvel és az akarattal. Ilyen meccsek is vannak. Legalább megmutattuk, hogy ilyen oldalunk is van. Az első félidőben mi birtokoltuk többet a labdát, de igazából nagyobb helyzetig nem sikerült eljutnunk. A szünetben felhívta a mester a figyelmünket, hogy nem játszunk eléggé direktben előrefelé. Változtatunk, s ennek meg is lett az eredménye. Jól kontráztunk, szép akciókat is vezettük, több helyzetünk is lett. Azt nem mondom, hogy nagyobb különbséggel kellett volna győzni, hisz az ellenfél rúgott három lesgólt, voltak helyzetei. Most nem sikerült betalálnom, de megvan a lényeg, miénk a három pont. Bízom benne, hogy legközelebb már sikerül növelnem a góljaim számát.”

Hazai sikerével a DAC két vereség után újra győzött és felkapaszkodott a negyedik helyre, ami pedig még fontosabb, hogy pozitív szájízzel kezdte az új érát.