Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ligue 1: a Lyon máris megkapta büntetését – HIVATALOS

Ahogyan arról beszámoltunk, a francia bajnokság (Ligue 1) vasárnap esti rangadóján néhány perccel a kezdés után nézőtéri rendbontás miatt félbeszakadt…

(Photo by John Berry/Getty Images)

A francia labdarúgó-szövetség hétfői közleményében tudatta, hogy egymeccses zárt kapus büntetéssel sújtotta az Olympique Lyon csapatát, miután a vasárnap esti Olympique Marseille elleni hazai mérkőzésen az egyik szurkolója megdobta egy üdítős palackkal a vendégek csapatkapitányát, Dimitri Payetet.

Alig telt el három játékperc a Lyon és a Marseille bajnokijából, máris félbeszakadt a mérkőzés. A felvételek tanúsága szerint a szöglethez készülő Payetet egy üdítős palackkal találták fejen a lelátóról. Sajtóhírek szerint a karmestert eltaláló szurkolót kiemelték a nézőtérről, és átadták a rendőröknek.

A 34 esztendős játékost ápolni kellett, az indulatok pedig mind a pályán, mind a lelátón elszabadultak, így a játékvezető néhány percnyi mérlegelés után az öltözőbe parancsolta a futballistákat. Körülbelül kétórányi várakozás után végül úgy döntött, vasárnap este már nem fejezik be a meccset.

A szövetség a közleményében azt írja, vizsgálatot indított az ügyben, mely során megvizsgálja, milyen felelőssége volt a Lyonnak, illetve a találkozó sorsáról is dönt majd. A végleges ítélet várhatóan december 8-án születik meg, a várakozások szerint nem kizárt, hogy a hazaiak ennél súlyosabb büntetést fognak kapni jogerősen.