Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Elítélték a Palermo legendáját – HIVATALOS

A palermói bíróság a szerdai napon elutasította a Palermo egykori kiváló játékosának fellebbezését, és letöltendő börtönbüntetésre ítélte őt…

(Photo by Tullio Puglia/Getty Images)

A palermói bíróság három év hat hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte a Palermo csapatának egykori legendás játékosát, Fabrizio Miccolit, miután a korábbi csatár évekkel ezelőtt egy maffiához közeli barátjának segített behajtani egy 20 ezer eurós tartozást. A bíróság a maffiával való kapcsolatot súlyosbító körülménynek ítélte, így a volt válogatott támadó börtönbe vonul.

Az olasz hatóságok 2017-ben felfüggesztett büntetésre ítélték az egykori labdarúgót, miután bebizonyosodott, hogy a maffia bevonásával vett részt egy zsarolási bűncselekményben. A beszámolók szerint Miccolit 2011-ben egy barátja kérte meg az általa kölcsönadott 20 ezer eurós összeg visszaszerzésére, melybe bevonta a Palermo Kalsa városrészét uraló, szervezett bűnözői csoport vezetőjének fiát, Mauro Lauricellát. A tartozást sikeresen behajtották, az ügyészség birtokába különböző hangfelvételek és levelek kerültek, mely során bizonyítható volt az egykori labdarúgó bűnössége.

Fellebbezése ellenére 2020 januárjában másodfokon is megerősítették Miccoli büntetését, most pedig újabb szinten utasították el fellebbezési kérelmét.

A most 42 éves Miccoli pályafutása során összesen 615 tétmérkőzés alatt 220 gólt szerzett profi klubcsapatai mezében. A Palermo mellett a Lecce csapatában is emlékezetes időszakot töltött, de játszott a Juventusban, a Fiorentinában és a Benficában is.