Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bűnősnek találták Benzemát a zsarolási ügyben

A francia bíróság a minap ismét bűnősnek találta a Real Madrid futballistáját az ellene évek óta húzódó zsarolási ügyben…

(Photo by Pedro Castillo/Real Madrid via Getty Images)

A francia hatóságok legutóbbi döntése értelmében Karim Benzemát egy év felfüggesztett börtönbüntetéssel, valamint 75 ezer euró pénzbírsággal sújtották.

Mint ismeretes, a francia csatárt azzal vádolják, hogy 2015-ben egy gyerekkori barátja rávette, hogy közvetítőként lépjen fel Mathieu Valbuenánál, akit egy egy ismeretlen zsaroló azzal hívott fel, hogy birtokában van egy kompromittáló videó és pénzt követelt tőle, ellenkező esetben a felvétel nyilvánosságával fenyegette a korábbi válogatott játékost.

Az ügy sértettje Benzema ellen vallott, és egyértelműen megvádolta a Real Madrid támadóját, aki viszont tagadta, és azóta is valamennyiszer tagadja, hogy bármilyen aktív szerepet játszott volna Valbuena megzsarolásában.

Benzemát a kellemetlen ügy 2015-ös kirobbanása után kihallgatták, azonban szabadon engedték, de hallgatólagosan a francia válogatottba éveken át nem hívta meg, kiváló teljesítménye ellenére lemaradt a 2016-os Európa-bajnokságról és nem volt tagja a 2018-ban világbajnoki címet nyerő együttesnek sem.