Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felavatták Maradona szobrát Nápolyban

Diego Maradona halálának egyéves évfordulója kapcsán a Napoli csapata leleplezte egykori legendás játékos életnagyságú szobrát a róla elnevezett stadion előtt…

(Photo by Simon Bruty/Allsport/Getty Images)

November 25-én, egy évvel ezelőtt vesztette életét 60 éves korában az argentin legenda, Diego Maradona, aki fénykorában a labdarúgás történetének legjobb játékosai közé emelkedett.

A Napoli csapata a csütörtöki napon felavatta az egykori legendás játékosáról készített műalkotást, mely előtt a mai napon még a stadion előtt róhatják le kegyeletüket a szurkolók. Ezt követően a szobrot majd a vasárnap Napoli-Lazio olasz bajnoki mérkőzés előtt avatják fel a stadion létesítményén belül, végleges helye a tervek szerint a játékoskijáróban kap majd helyet.

Kétség sem férhet hozzá, hogy Diego Maradona minden idők egyik legjobb játékosa, egyúttal a világon a labdarúgásra valaha a legnagyobb hatást gyakorolt személyisége volt.

Az 1986-os világbajnok legenda tavaly november 25-én 60 esztendős korában hunyt el. Emlékét világszerte milliók őrzik emlékezetükben.

 

 

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!