Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ferencváros: “eredményesek akarunk lenni”

A négy forduló után szerzett pont nélkül már biztos kieső Ferencváros csapata csütörtökön kora este a Real Betis vendége lesz az Európa-ligában…

 

A magyar bajnok Ferencváros osztrák vezetőedzője, Peter Stöger bizakodva várja csapata Real Betis elleni idegenbeli fellépését:

“Miután láttuk már az összes csoportellenfelünket, úgy gondolom, ez könnyedén lehetne akár egy Bajnokok Ligája-csoport is, nagyon erős csapatokkal kerültünk össze. Ráadásul mindegyikük különböző stílust képvisel, ami érdekes kihívás. Számomra nagyon szimpatikus a Betis játéka, sokpasszos támadójátékot játszanak. Nehéz egy ilyen képességű együttes ellen érvényesíteni a céljainkat, de természetesen megpróbálunk mindent ennek érdekében. Az elmúlt hetekben sikerült apró lépéseket tennünk a helyes irányban, reméljük, ezt most a nemzetközi porondon is tudjuk kamatoztatni és pontot, pontokat tudunk szerezni.

Úgy gondolom, csapatszinten tudunk csak hatékonyan védekezni ilyen képességű játékosok ellen. Szerencsére egyre jobban és jobban ment a védekezés az elmúlt hetekben, a magyar bajnokságban négy mérkőzést is lehoztunk kapott gól nélkül. Azt vallom, a védekezés már a támadókkal elkezdődik, de természetesen a támadásokra is megfelelő hangsúlyt kell fektetnünk. Mindenképpen hatékonyabbnak kell lennünk a befejezésekkor, sok helyzetünk volt a korábbi mérkőzéseken, amikkel nem éltünk, illetve olyan hibákat követtünk el, amik ezen a szinten megbosszulják magukat, ezért nem volt esélyünk eddig pontot szerezni.

A futballban mindig két dologról beszélnek, a teljesítményről és a végeredményről. Előbbivel elégedett vagyok az elmúlt hetekben, viszont mindenképpen szeretnénk megszerezni az első pontokat az Európa-ligában is, ami nagyon nem lesz könnyű, hiszen a Betisnek szüksége van a győzelemre a továbbjutásért vívott harcban. Ennek ellenére remélem, hogy eredményesek és sikeresek tudunk lenni, ez az egyértelmű célunk.”

A Ferencváros összecsapására csütörtökön 18:45-től kerülhet sor az Estadio Benito Villamarinban.