Megegyezett új megbízott menedzserével a Manchester United – sajtóhír

Ole Gunnar Solskjaer vasárnapi menesztése után a Manchester United együttese készen áll arra, hogy új megbízott menedzsert nevezzen ki az idény végeztéig…

Egybehangzó szigetországi sajtóértesülések szerint a Manchester United vezetősége minden feltételben megállapodott Ralf Rangnick képviseletével abban, hogy a tapasztalt német tréner vegye át a “vörös ördögök” irányítását a 2021-2022-es szezon végéig.

A 63 éves német szakember az elmúlt években többször is az RB Leipzig vezetőedzője volt, és a virágkorát élő lipcsei futball mellett néhány esztendővel korábban a szintén alulról jövő Hoffenheim gárdájánál is ő rakta le az alapokat. Továbbá Rangnick a teljesség igénye nélkül pályafutása korábbi szakaszában a VfB Stuttgart és a Schalke 04 csapatainál is értékes munkát végzett. Az 1983 óta tartó edzői pályafutása során sosem tevékenykedett még Németországon kívül, és bár korábban szó volt róla, hogy az AC Milan irányítását veszi át, végül ebből nem lett semmi. Rangnick nyár óta a Lokomotiv Moszkva sportfejlesztési vezetőjeként dolgozott, ám három éves szerződését úgy fest, nem tölti ki.

Solskjaer menesztése után a hétközi BL-mérkőzésen Michael Carrick irányította a United csapatát.