Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A PSG hetek óta kapcsolatban van Zidane-nal – sajtóhír

Francia lapinformációk szerint a Paris Saint-Germain vezetősége már egy ideje tárgyalásokat kezdeményezett a kiszemelt vezetőedzővel, miután nem elégedettek mostani trénerük munkájával…

(Photo by Diego Souto/Quality Sport Images/Getty Images)

A Le Parisien riportja értelmében a Paris Saint-Germain vezetősége már hetek óta kapcsolatban áll Zinédine Zidane képviseletével, aki szintén nyitott lenne, hogy átvegye a francia sztárcsapat irányítását.

Az utóbbi időben Ole Gunnar Solskjaer vasárnapi menesztése indította el a pletykákat, ugyanis állítólag a a Manchester United legfőbb jelöltje a PSG-t irányító Mauricio Pochettino lehet az új főállású menedzserének, mivel az argentin tréner nyitott lenne a lehetőségre, kapcsolata pedig korántsem felhőtlen a francia klub vezérkarával. Ugyanakkor Zidane kiváló viszonyban áll a katari vezetőséggel.

A francia tréner újonc edzőként, 2016 és 2018 között zsinórban háromszor nyerte meg a Bajnokok Ligáját a Real Madrid együttesével, majd a harmadik BL-cím után lemondott posztjáról. A “királyi gárda” az utódjaival elképesztő gyengélkedést mutatott be, így 2019 márciusában visszatért a kispadra, és a 2019-2020-as idény végén begyűjtötték a bajnoki címet és a spanyol Szuperkupát. Ennek ellenére Zidane viszonya már korántsem volt annyira felhőtlen a klub vezetésével, mint az első, sikerekkel teli időszakban, és az évad végeztével el is köszönt az együttestől, azóta pedig nem foglalkoztatják sehol, s eddig kizárólag az általa játékosként is erősített madridiakat gardírozta.

Sokan úgy vélték, hogy Zizou eddig arra várt, hogy egyszer a francia válogatott szövetségi kapitánya lehessen, ám mivel erre továbbra sincs esélye, a párizsiak edzői posztját szívesen átvenné.