Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Guardiola is gratulált Gallardo bajnoki címéhez

Ahogyan arról beszámoltunk, az argentin rekordbajnok River Plate csapata hét év után újra elhódította a hazai bajnoki címet, és váratlan helyről is érkezett gratuláció…

(Photo: Getty Images)

A legutóbbi sajtótájékoztatóján a Manchester City menedzsere, Pep Guardiola kihasználta az alkalmat, hogy gratuláljon Marcelo Gallardónak a River Plate argentin bajnoki címéhez:

“Évek óta nagyra tartom a munkáját, hiszen minden szezonban eligazolnak a legjobb játékosai és mégis évről évre a legjobbak között vannak a kontinensen. Hihetetlen, hogy mit művel egy igazi birodalmat épített fel, dicséretes a folytonosság. Érthetetlen számomra, hogy nem számolnak vele az év legjobb edzői között, ott a helye. Nagyon szeretném, ha egyszer lenne lehetőségünk egymás ellen megmérkőzni.”

Gallardo az elmúlt hét esztendő során immár 13 trófeát nyert az együttessel, ám most először nyertek hazai bajnoki címet, eddig hat alkalommal hódítottak el nemzetközi trófeát. Az igazi terepe eddig az egyenes kieséses szakaszok voltak – a Libertadores-kupa ideit megelőző négy kiírásában mindig eljutottak legalább az elődöntőig. A különféle hazai kupasorozatokban is eredményesek voltak, regnálása alatt háromszor nyerték meg az argentin kupát és kétszer a szuperkupát.