Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A City támadója a Barcelonába akar igazolni – sajtóhír

Egybehangzó spanyol és angol sajtóinformációk szerint az FC Barcelona vezetősége tárgyalásokat folytat a Manchester Cityvel Ferran Torres januári leigazolása kapcsán, és a spanyol válogatott támadó a hírek szerint már jelezte is klubjának, hogy szeretne a katalánokhoz szerződni.

(Photo by Alex Caparros/Getty Images)

Péntek délután arról lehetett olvasni a spanyol sajtóban, hogy Mateu Alemany, az FC Barcelona futballigazgatója Manchesterbe utazott, hogy üzleti ügyekben egyeztessen a Manchester City vezetőségével. Később kiderült, hogy Ferran Reverter vezérigazgató is vele tartott, és a tárgyalások fő témája nem a katalánok által korábban csábított Raheem Sterling, hanem Ferran Torres volt.

A Mundo Deportivo információi szerint, a jelenleg sérüléssel bajlódó spanyol támadó mindenképpen távozni akar a Citytől, és már jelezte is a szándékát Pep Guardiolának, aki a hírek szerint abban az esetben nem gördítene akadályt a távozása elé, ha a két klub megegyezik egymással az anyagiakban. A brit sajtó ennél árnyaltabban fogalmaz: a The Athletic szerint Torres nem szeretné mindenáron elhagyni a manchesteri együttest, de elcsábította a gondolat, hogy Xavi irányítása alatt a Camp Nouban játszhat, továbbá a 21 éves játékos arra számít, hogy a City legkésőbb a nyáron igazol egy sztárcsatárt, ami jelentősen csökkentené az esélyét arra, hogy alapember legyen Guardiola csapatában.

A manchesteri klub körülbelül 40 millió eurót kér Torresért, a dupláját annak, mint amennyiért 2020 augusztusában megvásárolta a Valenciától – ezt a Barcelona a jelenlegi anyagi helyzetében valószínűleg nem tudná kifizetni, vagy ha mégis, a keretébe akkor sem tudná regisztrálni, mert Torres jövedelme nem férne bele a spanyol liga által meghatározott fizetési keretbe. Az Athletic megjegyzi, Philippe Coutinho eladása sokat javítana a Barca helyzetén.

A 22-szeres spanyol válogatott támadó tavalyi szerződtetése óta 43 mérkőzésen 16 gólt szerzett és négy gólpasszt osztott ki a Manchester Cityben, a jelenlegi idényben hét meccsen három gól és egy assziszt a mérlege.