Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

FC Barcelona: a City nem adja Sterlinget

A katalán sportsajtó értesülései szerint a frissen kinevezett Xavi Hernández egyik legfontosabb kiszemeltje az a Raheem Sterling, aki elégedetlen a manchesteri helyzetével. Ám állítólag az angol klub egyáltalán nem szeretne megválni a támadótól.

(Photo by Simon Stacpoole/Offside/Offside via Getty Images)

A Manchester City 2015-ben, valamivel több, mint 60 millió euróért szerezte meg a Liverpooltól Raheem Sterlinget. A kissé nehéztermészetű támadó lassacskán lendült bele a játékba, ám az elmúlt években fontos gólokkal örvendeztette meg az Etihad Stadium népét. Sőt, a még mindig csak huszonhat esztendős szélső az angol válogatottnak is alapembere, vezére lett.

A Cityben a tavasszal megnyert bajnoki címig szintén alapember volt. Ám az idei őszre talán fáradtság, talán motiválatlanság miatt jelentősen visszaesett formája. Pep Guardiola menedzser többször is a padról állította csak csatába a meccsek hajrájában. Igaz, az utóbbi időben Sterling újra gólokkal jelentkezett. Legutóbb jelentős egyenlítő gólt szerzett, a Paris Saint-Germain elleni hétközi BL-csoportmeccsen.

Már hetek óta hallani arról, hogy a gödörben lévő FC Barcelona egy új gólfelelőst szerződtetne, többek között Sergio Agüero várható visszavonulása miatt. Ám a Daily Telegraph szerint sem Guardiola, sem a vezetőség nem hajlandó elengedni Sterlinget sem a Barcához, sem máshová, lévén komolyan számolnak vele a jövőben is.

Sterling az idei szezonban tizenhét tétmeccsen mindössze négy gólnál és két gólpassznál jár.