Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ausztria: oda az RB Salzburg veretlensége – videóval

Az RB Salzburg ma az Austria Klagenfurt otthonában lépett pályára az osztrák Bundesliga 16. fordulójában, és elszenvedte első vereségét a szezonban, azonban még így is magasan vezetik a tabellát. 

Habár az egész mérkőzésen az RB Salzburg játszott fölényben, a Klagenfurt sokkal hatékonyabban használta ki azt a kevés helyzetét. A vezetést a 30. percben szerezték meg a hazaiak, amikor Gemicibasi egy remek labdaátvételt követően a kapu bal alsó sarkába lőtt, és bár ellenőrizni kellett a videóbíróval, a játékvezető végül megadta a gólt. A 42. percben Sesko ugyan betalált a hálóba a vendégektől, de a játékvezető les miatt érvénytelenítette a találatot, és elmaradt az egyenlítés.

A második félidőben is megmaradt a Salzburg dominanciája, de ez nem hozott eredményt. A 65. percben volt egy tizenegyesgyanús esett a vendégeknél, de a játékvezető jelezte, hogy ez nem ért büntetőt. Hiába rohamozta a Klagenfurt kapuját, a Salzburg egyszerűen nem tudott betalálni, aztán végül a 80. percben a második gólját is meglőtte a hazai csapat: Pink szerzett gólt, miután jól érkezett a beadásra a büntetőterületen belül és tökéletes lövést eresztett el a kapu közepébe. A 91. percben végül mégiscsak összejött a szépítés Salzburgnak Kristensen góljával, de ez már nem volt elég ahhoz, hogy megmentsék a veretlenségüket.

Austria Klagenfurt – RB Salzburg 2-1 (1-0)
Gólszerzők: Gemicibasi (30.), Pink (80.) ill. Kristensen (90+1.)
Sárga lap: Gemicibasi (36.), Schumacher (58.), Paul (90+6.) ill. Camara (89.)
Kiállítás: – ill. –

A bajnokság jelenlegi állása:

A góllövőlista jelenlegi állása: