Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Benzema és Vinícius döntött újra a Real javára! – videóval

A spanyol bajnokság 15. fordulójának rangadóján a Real Madrid hátrányból fordítva nyert hazai pályán a Sevilla ellen!

(Photo by Denis Doyle/Getty Images)

A Sevilla alaposan meglepte a Real Madridot, olyannyira, hogy Rafa Mir fejes góljával a bő tíz perc elteltével a vezetést is megszerezték a vendégek – Sőt, csupán Thibaut Courtois kapusan múlott, hogy a Rafa Mir nem duplázta meg saját és csapata góljait a meccs korai szakaszában.

A Real próbált felocsúdni a kezdeti nehézségek után, de inkább a Sevilla akarata érvényesült a meccs ezen szakaszában. A blancók feltámadásának a 30. percben hamar véget vethetett volna a Sevilla, ám Lucas Ocampos remek lövése a felső lécről kifelé pattant – A szerencse és a hazai kapufa a Real mellé állt, előbbi aztán később sem hagyta el a madridiakat!

Egy váratlan, de közel sem megoldhatatlan Eder Militao lövést Yassine Bono kapus a kapufára védett, a labda onnan Karim Benzema elé pattant aki köszönte szépen, kiegyenlített!

Az egyenlítő találat felhozta a Realt, némiképp visszavetette a Sevillát, alapvetően felpezsdítve az addig sem unalmas találkozót.
A szünet előtt mindkét félnek megvoltak a lehetőségei az újabb gólszerzésre: a legnagyobbat  hazai oldalon Marco Asensio, a Sevillánál Lucas Ocampos puskázta el.

A fordulást követen ugyan voltak lehetőségek minkét kapu előtt, a hajrához érve mégsem változott az eredmény.

Ahogy telt, múlt az idő, egyre jobban érezni lehetett, hogy nem kockáztatnak a csapatok. A Sevilla is mintha “megelégedett” volna a döntetlennel, amikor is Vinicius Junior zsenialitása megpecsételte a sorsukat – a brazil szélső káprázatos gólt lőtt a 87. percben, eldöntve az ekkorra már eléggé “döntetlen-szagú” találkozót.

A listavezető madridiak két, továbbra is kiváló formában lévő támadójukat ünnepelhetik, de Thibaut Courtois kapusról sem szabad megfeledkezniük, aki egy hatalmas védést még a hosszabbításban is bemutatott!

Real Madrid – Sevilla 2-1 (1-1)
Santiago Bernabéu stadion, Vezette: J. Sánchez
Gólszerzők: Mir (12.) illetve Benzema (32.), Vinicius Junior (87.)
Sárga lap: Kroos (61.), Carvajal (69.), Casemiro (90+2.) illetve Acuna (34.), Montiel (54.) , Ocampos (84.)
Piros lap: –

Real Madrid: Courtois – Mendy, Militao, Alaba, Carvajal (Lucas V., 90+4.) – Casemiro, Kroos, Modric (Camavinga, 73.) – Asensio (Valverde, 73.), Benzema, Vinicius (Nacho, 90+2.). Vezetőedző: Carlo Ancelotti

Sevilla: Bono – Montiel (Munir, 90+1.), Kounde, Diego Carlos, Acuna – Jordan, Fernando (O. Rodriguez, 82.), Rakitic (Delaney, 71.) – Ocampos (Idrissi, 90+1.), Mir, Papu Gomez (O. Torres, 82.). Vezetőedző: Julen Lopetegui.

 

Ez történt korábban a La Ligában:

péntek

Atheltic Bilbao – Granada 2-2

szombat

Deportivo Alaves – Celta Vigo 1-2

Valencia – Rayo Vallecano 1-1

Mallorca – Getafe 0-0

Villarreal – FC Barcelona 1-3

vasárnap

Betis – Levante 3-1

Espanyol – Real Sociedad 1-0

Cádiz – Atlético Madrid 1-4

A fordulóból még hátra van:

Hétfő
Osasuna – Elche

 

A La Liga állása:

A góllövőlista élmezőnye: