Real Madrid: Ancelotti szerint a döntetlen se lett volna igazságtalan

Izgalmas rangadót játszott egymás ellen tegnap este a Real Madrid és a Sevilla együttese. A „Királyiak” nehézkesen, de végül behúzták a három pontot. A találkozó után természetesen mind a két vezetőedző próbálta a lehető legreálisabban értékelni a végkimenetelt.

(Photo by Nico Paetzel/DeFodi Images via Getty Images)

Remek formát mutatott a Sevilla, ám 2008. óta képtelen nyerni a Real Madrid vendégeként. Az egykori Barca-nevelés, Rafa Mir vezető gólját Benzema egalizálta még az első félidőben. Aztán a döntésre végül a hajráig kellett várni. A 87. percben Vinícius Junior elképesztő bombát eresztett meg a vendégek kapujára, így kiharcolva a győzelmet.

A lefújást követően a madridiak mestere, Carlo Ancelotti a rangadó szorosságát emelte ki:

„Fontos győzelem ez, mert a Sevilla megnehezítette az életünket. Bonyolult meccs volt számunkra. Ismerjük a Sevillát, amely kihozta magából a legjobb tulajdonságait az első félidőben. A másodikban már jobban játszottunk. Számunkra nehezebb volt támadni, kicsit kiegyensúlyozatlanok voltunk a szünetig. Amikor egyenlítettünk, már jobban is védekeztünk és kontrolláltunk. Talán igazságosabb lett volna a döntetlen, de a Real Madrid nem is érdemelt volna vereséget. Az egyenlítés és a cserék erőt és energiát adtak nekünk. Vinícius nem azt a játékot hozta, amire mindannyira vártunk, de továbbra is koncentrált és végül szerzett egy rendkívüli gólt. Egy olyan gól volt ez egy olyan játékostól, aki technikailag és atlétikailag is egészen különleges.”

– nyilatkozta az AS-nak, az olasz szakember.

A korábban a Real Madridot is irányító Julen Lopetegui igyekszik a jövőbe is tekinteni a vereség után:

„Olyan meccset veszítettünk el, amelyen nem érdemeltünk volna vereséget. Az első félidőben több lehetőségünk is volt. De nem sikerült megszereznünk a második gólt. Ők nagyon jók lettek, hiszen a világ legjobb játékosai vannak náluk, és a végén nyertek, bár nem múltak felül minket. Volt néhány számunkra kedvezőtlen szituáció. A játékvezető azonban nem akarta felülvizsgálni a kontaktust Alaba és Ocampos között. Tiszteletben kell tartanunk a döntést. Most újra fel kell állnunk, hiszen az örömök is éppen addig tartanak, mint a szomorúság. Szerdán már egy újabb mérkőzés vár ránk, és fel kell készülnünk.”

– fogadkozott a Sevilla trénére, a Marca riporterének.