Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ligue 1: gólképtelen maradt a PSG; már a Marseille a fő üldöző Franciaországban – videóval!

A 16. fordulóval folytatódott a Ligue 1, ahol a PSG hazai pályán vívott fontos találkozót, a Monaco és a Lille idegenben aratott létfontosságú sikert, a Lyon viszont nagyon nehéz estén van túl.

Szerda este teljes bajnoki fordulót rendeztek Franciaországban. Természetesen az összes nagy csapat érdekelt volt – még azokra is érdemes volt odafigyelni, akik eddig visszafogott teljesítményt nyújtottak a szezon korábbi részében. Ilyen volt az AS Monaco együttese is, amely ezúttal a meglepően jól teljesítő Angers otthonába látogatott. Niko Kovac együttese váratlanul könnyedén vette az akadályt: már a 25. percben vezetéshez jutottak Boadu révén, majd a később Diop és Disasi is betalált. 3-1 lett a vége a javukra, ezzel a fontos sikerrel pedig fel is kapaszkodtak a 7. helyre a tabellán (hosszú nyeretlenségi szériát szakítottak meg, ugyanakkor így már négy mérkőzés óta veretlennek mondhatják magukat). Az Angers a 9. helyre csúszott vissza (egy pontra lemaradva a Monacótól).

Szintén idegenben tudott nyerni az Olympique Marseille, amely a termést nézve szűkösen tudott csak nyerni a Nantes ellen. A vendégek azonban 71%-os labdabirtoklás mellett nem sok esélyt adtak ellenfelüknek – és mint kiderült, Gerson 30. percben szerzett találata épp elég volt számukra a három pont megszerzéséhez. (további segítség volt nekik még a túloldalon Pallois kiállítása a túloldalon is, így a meccs közel kétharmadát emberelőnyben futballozhatták végig.) Ami viszont igazán érdekes, hogy ezzel a diadallal fel is tudtak jönni a második helyre a táblázaton – az első ötből csak ők tudtak nyerni ebben a fordulóban!

Adja magát a kérdés, hogy akkor mit csinált a többi élcsapat? A Lyon például még az 56. percben került hátrányba a Reims ellen, amire Ekambi révén a 66. minutumban még tudtak reagálni, ám a 94. percben egy újabb kapott gól után már nem tudták elkerülni a vereséget. A Rennes hazai pályán nézett bele egy váratlan (?) pofonba a jó erőkből álló, de idén kimondottan gyengén muzsikáló Lille ellen. A vendégek ott már az első félidőben két gólos előnyre tettek szert, a Rennes pedig csak szépíteni tudott a térfélcsere után, így ők is pont nélkül maradtak. Jelenleg a 3. helyen állnak, míg a Lille egy hosszas nyeretlenségi szériát megszakítva (a Monacóhoz hasonlóan) a 12.

A forduló rangadója ugyanakkor nem ez volt, hanem a Paris Saint-Germain és a Nice összecsapása. A listavezető nem sziporkázott hazai környezetben, hiába volt ott náluk a kezdőben például Mbappe és Messi is. Jelentős mezőnyfölényt ki tudtak ugyan alakítani (70%-os labdabirtoklás és mellé több lehetőségük is akadt), ugyanakkor a gól már nem jött össze nekik. A Nice kemény munkával kiharcolt egy döntetlent a Parc des Princes-ben, ami hatalmas fegyvertény a bajnokság 4. helyén álló alakulatnak. A PSG-nél viszont ezután még nem lesznek álmatlan éjszakáik: ez csak a harmadik olyan bajnokijuk volt idén, amit nem tudtak megnyerni, az előnyük pedig 12 pont a Marseille előtt.

A 16. forduló eredményei

Angers – Monaco 1-3
Brest – St. Etienne 1-0
Metz – Montpellier 1-3
Strasbourg – Girondins Bordeaux 5-2
Troyes – Lorient 2-0
Clermont – Lens 2-2
Olympique Lyon – Reims 1-2
Nantes – Olympique Marseille 0-1
Paris Saint-Germain – Nice 0-0
Rennes – Lille 1-2

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista aktuális állása