Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: A Liverpool nagyon simán behúzta az Everton elleni városi rangadót! – videóval

Az angol bajnokság (Premier League) 14. fordulójának szerda esti rangadóját az Everton és a Liverpool vívta egymással. A mérkőzés azonban csak névlegesen volt rangadó, a Liverpool ugyanis igen simán felülmúlta városi riválisát.

(Photo by Laurence Griffiths/Getty Images)

Pocsék formában várta az Everton együttese a Liverpool elleni városi derbit, hiszen az elmúlt 7 bajnokijukon mindössze két pontot tudtak szerezni, míg a vendégek kiváló passzban érkeztek erre a derbire. Ez a különbség már az első percektől megmutatkozott a két csapat között, miután az első 8 percben Matip és Salah kétszer is nagyon közel állt a gólszerzéshez, de ezek a helyzetek még kimaradtak. A 9. minutumban viszont már Pickford is tehetetlen volt, miután Robertson beadása után Henderson érkezett a második vonalból, és állítgatás nélkül gyönyörűen a hálóba tekerte a labdát, 0-1! 10 perccel később még tovább növelte előnyét a Klopp-legénység, miután egy labdaszerzést követően Salah kapott labdát, majd higgadtan begyalogolt a büntetőterületen belülre, és mattolta Pickfordot, 0-2! A második gólt követően viszont megváltozott a játék képe, a Liverpool már nem tudott akkora nyomást kifejteni, de az Everton sem veszélyeztette a „Vörösök” kapuját. Ennek okán meglepő volt, hogy a 38. percben szépíteni tudtak a hazaiak, akik egy védelmi eltolódást kihasználva Gray révén bevették Alisson kapuját, 1-2!

A második játékrész első perceiben ismét felerősödött a vendégek nyomása, de ebből nem tudtak újabb gólt szerezni. A 60. perc környékétől az Everton ismét kezdett egyenrangú partnere lenni a Liverpoolnak, ám nem sokkal később Coleman komoly hibát követett el, Salah pedig lecsapott a labdára, és meg sem állt az újabb gólig, 1-3! A mérkőzést végérvényesen a 79. percben tuda lezárni a Liverpool alakulata, miután Jota is betalált. A portugál támadó Allanról fordult le, majd igen kiszorított helyzetből a léc alá bombázta a játékszert, 1-4! Összességében a Liverpool nagyon simán és teljesen megérdemelten legyőzte a városi riválist, amely maximum 10 percig tudott méltó ellenfele lenni Jürgen Klopp legénységének.

Everton – Liverpool 1-4 (1-2)
Helyszín: Goodison Park Vezette: Paul Tierney
Gólszerzők: Gray (38.) ill. Henderson (9.), Salah (20., 64.), Jota (79.)
Sárga lapok: Townsend (16.), Allan (31.), Digne (41.), Gray (44.) ill. Thiago (40.), Robertson (63.), van Dijk (80.)
Kiállítás: -ill.-

Everton: Pickford – Digne, Keane, Godfrey, Coleman – Gray (Tosun 85.), Allan, Doucouré, Townsend (Delph 73.) – Rondon (Gordon 59.), Richarlison Vezetőedző: Rafa Benítez

Liverpool: Alisson – Alexander-Arnold, Matip, Robertson – Henderson (Oxlade-Chamberlain 83.), Fabinho, Thiago (Milner 75.) – Salah, Jota (Minamino 88.), Mané Vezetőedző: Jürgen Klopp

 

A mérkőzés összefoglalója:

A 14. forduló eredményei és további programja:

Kedd:
Newcastle United 1-1 Norwich City
Leeds United 1-0 Crystal Palace

Szerda:
Southampton 2–2 Leicester City
Watford 1–2 Chelsea
West Ham 1–1 Brighton
Wolverhampton 0–0 Burnley
Aston Villa 1–2 Manchester City
Everton 1-4 Liverpool

Csütörtök:
20:30 Tottenham – Brentford (Tv: Spíler 1)
21:15 Manchester United – Arsenal (Tv: Digi Sport 1)

A bajnokság aktuális állása:

 

A góllövőlista állása: