Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Szerződést hosszabbított sikerkovácsával az Atalanta! – Hivatalos

Az olasz bajnokságban (Serie A) szereplő Atalanta együttese bejelentette, hogy Gian Piero Gasperini 2024 nyaráig szóló szerződést írt alá a klubbal.

(Photo by Sportinfoto/DeFodi Images via Getty Images)

Az Atalanta sportigazgatója, Luca Percassi nemrég elmondta a Sky Sport Italiának, hogy sikerült megegyezniük Gian Piero Gasperinivel a szerződéshosszabbítást illetően. Az olasz tréner aktuális kontraktusa az idény végén járt volna le, ezt sikerült Percassi elmondása alapján a 2024-es szezon végéig meghosszabbítani. A sportigazgató azt is hozzátette, hogy a szerződésben foglaltak szerint Gasperinivel opciós lehetőségük van a 2024/25-ös szezonra szóló +1 éves hosszabbításra is. A 63 esztendős szakvezetőt nem meglepő módon az elmúlt időszakban számos topcsapattal hírbe hozták, de ez a bejelentés pontot tett a pletykák végére.

Igazából már a nyáron megegyeztünk a hosszabbításról, de csak most véglegesítettünk mindent. Gasperini a megfelelő ember a projektünk élére, így nem volt kérdés, hogy vele képzeljük el a jövőt.

Gasperini 2016 nyarán vette át az Atalanta irányítását, és az elmúlt években a kiesés elől menekülő csapatból egy stabil európai kupasorozatokban résztvevő együttest alkotott. A bergamói gárdát eddig 259 mérkőzésen irányította, mérlege pedig 137 győzelem, 65 döntetlen és 57 vereség.