Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: Ronaldo őrült meccsen duplázott, az MU legyőzte az Arsenalt! – videóval

Az angol élvonalbeli bajnokság 14. fordulójának zárómérkőzésén a Manchester United hazai pályán 3–2-es sikert aratott az Arsenal ellen. A manchesteriek világsztárja, Cristiano Ronaldo két gólt is szerzett a meccsen.

(Photo by Matthew Peters/Manchester United via Getty Images)

Az összecsapás első percei egészen kaotikus forgatókönyvet hoztak: az Ágyúsok rögtön három szögletet is elvégezhettek, összességében pedig beszorították kapujuk elé az MU játékosait. Az Arsenal fölényének a 13. percben meg is lett az eredménye, méghozzá Emile Smith Rowe révén, aki a Premier League történetének egyik legfurcsább találatát jegyezte: mivel a hazaiak kapusát, David De Geát a saját csapattársa, Fred a földre kényszerítette, ezért a gólszerző a majdnem teljesen üres kapuba juttatta a labdát, ráadásul úgy, hogy a játékvezető Martin Atkinson szabálytalanságot jelzett. Igen ám, de a sípszó csupán azután harsant fel, hogy a labda a gólvonalon áthaladt volna, tehát végül megadták a találatot, főleg, hogy videón is visszanézték az esetet. Ugyan a Vörös Ördögök felháborodtak, nem törtek össze, még a szünet előtt sikerült egyenlíteniük: a korábbi hibáját jóvá tevő Fred előkészítéséből Bruno Fernandes vette be Aaron Ramsdale kapuját. A felek tehát 1–1-es döntetlennel vonultak az öltözőbe a szünetben.

A fordulást követően hasonló iramban folytatódott a küzdelem, először Ronaldo lopta el a showt: a portugál válogatott támadó hamar vezetéshez juttatta a csapatát, amire szinte azonnal érkezett a csattanós válasz, Martin Ödegaard egalizálta az eredményt. Utóbbi később végzetes baklövést követett el, a tizenhatoson belül rúgta fel Fredet, Ronaldo állt oda a büntetőhöz: az ötszörös aranylabdás futballista be is vágta a tizenegyest, ami győztes gólnak bizonyult – a 36 esztendős klasszis pályafutása 800., illetve 801. találatát szerezte, ami rekordnak számít a profi labdarúgásban.

A manchesteri alakulat tehát fordulatos meccsen begyűjtötte mindhárom pontot, ez volt Michael Carrick utolsó megbízatása Ralf Rangnick kispadra érkezése előtt. Az MU a hétvégén a Crystal Palace-t látja vendégül, míg Mikel Arteta legénysége Liverpoolba utazik, a Goodison Parkba.

Anglia, Premier League, 14. forduló
Manchester United FC – Arsenal FC 3–2 (1-1)
Helyszín: Old Trafford; Játékvezető: Martin Atkinson
Gólszerzők: Fernandes (44.), Ronaldo (52., 70. – büntető), ill. Smith Rowe (13.), Ödegaard (54.)
Sárga lap: McTominay (45+1.)

ManUnited: De Gea – Dalot, Lindelöf, Maguire, Telles – McTominay, Fred – Sancho, Fernandes (Van de Beek 90.), Rashford (Lingard 79.) – Ronaldo (Martial 88.). Vezetőedző: Michael Carrick.

Arsenal: Ramsdale – Tomiyasu, White, Gabriel, Tavares – Martinelli, Partey, Elneny, Smith Rowe (Saka 70.) – Ödegaard (Nketiah 79.) – Aubameyang (Lacazette 79.). Vezetőedző: Mikel Arteta.

A találkozó videós összefoglalója:

A forduló további eredményei:

Newcastle United 1–1 Norwich City
Leeds United 1–0 Crystal Palace
Southampton 2–2 Leicester City
Watford 1–2 Chelsea
West Ham 1–1 Brighton
Wolverhampton 0–0 Burnley
Aston Villa 1–2 Manchester City
Everton 1–4 Liverpool
Tottenham Hotspur 2–0 Brentford

A bajnokság aktuális állása:

A góllövőlista élmezőnye: