Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Fortuna Liga: Hahn góllal segítette győzelemhez a DAC csapatát – videóval

A felzárkózóban lévő FC DAC 1904 együttese szombat délután a Pohronie együttesét látta vendégül a MOL Arénában zárt kapuk mögött…

 

A felvidéki FC DAC 1904 csapata a papírformának megfelelően 2-0-s győzelmet aratott hazai környezetben a Pohronie felett, ezzel sorozatbeli harmadik mérkőzését is megnyerte. A találkozó első félórájában a csapatok jobbára csak ismerkedtek egymással és a fagyos körülményekkel, kevés helyzetet láthattunk. Aztán viszont a DAC játéka egyre inkább megélénkült és rövid időn belül szerzett két találattal sikerült eldönteni a három pont sorsát. Előbb a 32. percben Andrija Balic lövése kötött ki a vendégek kapujában, majd három minutummal később egy labdaszerzést követően Hahn János ziccerből növelte az előnyt. A második félidőben a DAC előtt több komoly lehetőség is adódott az előny további növelésére, a ziccerek azonban kimaradtak, így nem sikerült fölényessé növelni a különbséget, noha a játék képe és a kialakított helyzetek alapján ennél sokkal simább eredmény is születhetett volna.

Az idénybeli harmadik gólját szerző Hahn egészen a hajráig a pályán tartózkodott, míg Schäfer Andrást az 59. percben cserélte be a felvidéki gárda.

Az új tréner, Joao Janeiro kinevezése óta a DAC háromból három mérkőzést nyert meg, egyúttal a negyedik helyen egyre közelebb zárkózik a dobogósokhoz.

FC DAC 1904 – Pohronie 2-0 (2-0)
Gólszerzők: Balic (32.), Hahn (35.), ill.

 

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye