Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: emberhátrányban szerzett pontot a Puskás a Fradi ellen – eredmények

A Gyirmóton aratott győzelmének köszönhetően a Mezőkövesd fellépett az 5. pozícióba, míg az első és a harmadik helyezett döntetlent játszott egymással.

A Gyirmót kezdte jobban a mérkőzést, a hazaiak több helyzetet is kialakítottak az első negyed órában, ám ezekből nem sikerült megszerezni a vezetést: Varga közeli fejese a kapufán csattant, Medgyes pedig az oldalhálóba lőtt. Simon végül betalált, de lesen volt, így nem adták meg a gólját. A folytatásban magukhoz tértek a vendégek, és nem láttunk már ekkora hazai lehetőségeket. Sőt, nem sokkal a szünet előtt a vendégcsapat meg is szerezhette volna a vezetést, de Jurina lesről talált be. A 48. percben megszerezte a vezetést a Mezőkövesd, Pillár fejelt közelről a gyirmóti kapuba (0-1). Ezután megnyugodtak a vendégek, jól védekezett Supka Attila csapata, Csertői Aurél együttese nem tudott lehetőségeket kidolgozni, így elvitte a három pontot Gyirmótról a Mezőkövesd.

Gyirmót – Mezőkövesd 0-1 (0-1)
Gólszerző: ill. Pillár (48.)

Ferencváros-helyzettel indult az összecsapás, Mmaee lekészítése után Blazic hibázott közelről. A 10. percben Szolnoki rossz ütemű becsúszása után le kellett cserélni Civic-et. A 30. percben megszerezte a vezetést a Ferencváros, egy szöglet után Laidouni megpattanó lövése végül a kapufáról vágódott a kapuba (1-0). A 40. minutumban Mmaee beadására érkezett Tokmac, de nem tudta kapura tenni a labdát. A második játékrész elején egyenlített a Puskás Akadémia, Wingo ügyetlenkedett a tizenhatoson belül, a labdára Komáromi csapott le, Baluta pedig az alsóba lőtt (1-1). Az 58. percben Mmaee robbant be Marin beadására, de gyenge volt a befejezés. Nem sokkal később Cabraja szabadrúgását védte Markek. A 65. percben ismét Szolnoki került főszerepbe, újabb szabálytalansága után mehetett zuhanyozni. A 81. percben Favorov fejelt Dibusz kapuja mellé, majd Baluta lövését védte a hálóőr. A 87. percben Mmaee fejelt, de Markek védeni tudott. A 89. percben egy védelmi hiba után Mmaee került helyzetbe, lövését blokkolták, a kipattanót Zubkov pofozta a kapuba, de lesen volt, így pontot szerzett a Groupamában Hornyák Zsolt csapata.

Ferencváros – Puskás Akadémia 1-1 (1-0)
Gólszerzők: Laidouni (30.), ill. Baluta (49.)
Kiállítva: – ill. Szolnoki (65.)

A 15. forduló menetrendje:

Péntek:
Paks – Honvéd 2-3

Szombat:
Gyirmót – Mezőkövesd 1-0
Ferencváros – Puskás Akadémia 1-1
17:30: ZTE – DVSC (tv: M4 Sport+)

Vasárnap:
13:30: Kisvárda – MOL Fehérvár (tv: M4 Sport)
16:00: MTK – Újpest (tv: M4 Sport)

A tabella jelenlegi állása:

A góllövőlista élmezőnye: