Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: elképesztő gólokkal, gálázva nyert Rómában az Inter – videóval!

A Serie A 16. fordulójában hazai pályán vizsgázhatott az AS Roma, de sok örömüket nem lelhették az Inter elleni erőpróbában. Kiderült, mennyire is nagy csapat most Olaszországban a Roma.

Photo by Mattia Ozbot – Inter/Inter via Getty Images

Miután az AC Milan nyerni tudott és átvette a vezetést a tabellán, a városi rivális Interen volt a sor, hogy szállítsa a kötelező győzelmet. Az AS Roma volt az ellenfelük, amely ugyan az elmúlt három meccséből kettőt is meg tudott nyerni, a hétközi Bologna elleni zakójuk mégis sokat elárult a mai erőviszonyokkal kapcsolatban. A fővárosiak minden erejükkel próbálnak tapadni az élmezőnyre, de a botlásaik miatt nincsenek könnyű helyzetben. Most viszont bebizonyíthatták, hogy ők is a legjobbak közé tartoznak Olaszországban.

Akik nagyon reménykedtek egy római sikerben a Stadio Olimpicóban, csalódniuk kellett. Már rögtön az elején érkezett egy csattanós pofon, amiből nem is nagyon tudott felállni a hazai csapat az este során. A 15. percben Calhanoglu végezhetett el szögletet, a török pedig ezúttal meg tudta villantani kivételes rúgótechnikáját. Kapura tekerte a labdát, ami a védőket és Rui Patriciót is váratlanul érte. A rövid kapufánál nem állt védő, a játékszer pedig végül a kapus lábai között talált utat a hálóba – elképesztően látványos találat!

És az volt a gond hazai szempontból, hogy az Internazionale csak ezek után kezdett el igazán belerázódni a játékba. Beszorították ellenfelüket és kontrollálták a találkozót. Darabszámra nem tudtak kimondottan sok helyzetet kialakítani, de nagyon magabiztosak voltak. A 24. percben pedig ismét meg is tudták zörgetni a hálót – nem is akármilyen támadást követően! A balszélen kezdtek el kavargatni a vendégek, sikerült is megtörniük a védelmet: bejutottak a tizenhatoson belülre, ahol egy elképesztő passzjáték végén Edin Dzeko szerzett gólt. A bosnyák támadó nem örült a találatának (hiszen volt csapata ellen volt eredményes), az Inter viszont innentől már gyakorlatilag zsebre is vágta a három pontot.

A mindent eldöntő, harmadik gól azonban még a szünet előtt megérkezett: Bastoni elképesztő beívelését követően a remekül érkező Dumfries érkezett, majd talált be. A szünetben így 0-3 állt az eredményjelzőn. Kiütéses Inter-siker. A második játékrészben már nem sok minden történt. Mivel az AS Roma nem tudott jelentősen változtatni a mérkőzés képen és zavarba hozni a milánóiakat, az Internek nem volt mitől tartania. Sőt, ők igazából elégedettek is voltak ezzel az eredménnyel, így igyekeztek nagyobb energiabefektetés nélkül tartani a különbséget a meccs végéig. Még a nagyobb nevek közül is tudtak pihenni néhányan – igazán nem került veszélybe ez a megérdemelt győzelmük.

Az Inter így 1 pont lemaradásban követi az AC Milant a tabella második helyén; az AS Roma viszont az 5. helyen áll 6 pont lemaradással az Atalanta mögött.

AS Roma – Inter 0-3 (0-3)
Helyszín: Stadio Olimpico (Róma); Vezette: di Bello
Gólszerzők: Calhanoglu (15.), Dzeko (24.), Dumfries (39.)
Sárga: Ibanez, Mancini, Zaniolo; ill. Barella
Kiállítás: – ill. –

AS Roma: Rui Patricio – Kumbulla (Bove), Smalling, Mancini – Cristante – Vina, Mkhitaryan, Veretout (Volpato), Ibanez – Shomurodov, Zaniolo. Edző: Jose Mourinho.

Inter: Handanovic – Bastoni (Dimarco), Skriniar, D’Ambrozio – Perisic, Calhanoglu (Sensi), Brozovic, Barella (Aleix Vidal), Dumfries – Juan Correa (Alexis Sanchez), Dzeko (Vecino). Edző: Simone Inzaghi.

A 16. forduló eredményei és további párosításai

Szombat
AC Milan – Salernitana 2-0
AS Roma – Inter 0-3
20:45 Napoli – Atalanta (Tv: Sport 1)

Vasárnap
12:30 Bologna – Fiorentina (Tv: Sport 2)
15:00 Spezia – Sassuolo
15:00 Venezia – Verona (Tv: Sport 2)
18:00 Sampdoria – Lazio (Tv: Sport 2)
20:45 Juventus – Genoa (Tv: Sport 1)

Hétfő
18:30 Empoli – Udinese
20:45 Cagliari – Torino

A bajnokság jelenlegi állása

A góllövőlista jelenlegi állása