Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Süper Lig: Szalai két gólpasszt adott, fölényesen nyert a Fener – videóval

A Galatasaray szombati döntetlenje után a török bajnokság (Süper Lig) vasárnapi játéknapján a Fenerbahce ugyancsak hazai fellépésre készült…

(Photo by Arif Hudaverdi Yaman/Anadolu Agency via Getty Images)

Az utóbbi időben botladozó Fenerbahce ezúttal javítani tudott és fölényes, 4-0-s győzelmet aratott a Caykur Rizespor ellen a Süper Lig aktuális fordulójában. A házigazda már az első negyedórán belül magához ragadta a vezetést, a 13. percben Mergim Berisha tudott eredményes lenni. A korai gól megnyugtatta a favorit, amely magabiztosan játszva többször is növelhette volna előnyét, ám az első félidőben nem született újabb találat. A folytatásban is fölényben játszottak, de jó ideig csak minimális előnyt tudtak magukénak. Végül a Fener a hajrában döntötte el végleg a három pont sorsát és alakította kiütésessé a különbséget, miután az utolsó húsz percben Serdar Dursun klasszikus mesterhármast jegyzett. Ráadásul a rutinos támadó két találatánál a magyar válogatott hátvédje, Szalai Attila biztosította az előkészítést.

Fölényes győzelmével a Fenerbahce felkapaszkodott a második helyre, hátránya 12 pont a bajnokságot veretlenül vezető Trabzonspor gárdája mögött.

Fenerbahce – Caykur Rizespor 4-0 (1-0)
Gólszerzők: M. Berisha (13.), Dursun (70., 79, 90.), ill.

 

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye