Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: nyert Wolfsburgban, így csoportelső a Lille ! – videóval

Az UEFA Bajnokok Ligája G-csoportjának utolsó körében a Red Bull Salzburg a Sevillát fogadta, míg a Lille a Wolfsburghoz látogatott…

(Photo by Thomas Eisenhuth/Getty Images)

A vezetést gyakorlatilag első igazán nagy helyzetéből megszerezte a Lille. A 11. percben Ikoné passzát követően Burak Yilmaz vette be Casteels hálóját. A 12. minutumban Waldschmidt eresztett meg egy lövést, a német támadó kísérlete végül célt tévesztett. Az első játékrészben nem született több találat. A fordulás után ismét a francia klub veszélyeztetett először, az 53. percben Ikoné járt közel ahhoz, hogy növelje csapata előnyét, ám Casteels ezúttal résen volt és védeni tudott. A 72. minutumban viszont a belga kapus is tehetetlen volt, ekkor Jonathan David talált be. A 78. percben már háromgólosra nőtt a két gárda közötti különbség, Ikoné újabb gólban vállalt főszerepet, viszont az akciót ezúttal sem ő, hanem a csereként beállt Gomes fejezte be. A hajrában Steffen révén szépített a Wolfsburg, de ez sovány vigasz volt a német gárda számára. Az edzőváltás valamelyest dobott a Vfl Wolfsburg teljesítményén egy ideig, ám ez sokáig nem tartott, a ‘farkasok’ utolsó helyen zárták a G-csoportot. A Lille azonban hatalmas javulást mutatott, s az utolsó három mérkőzését rendre behúzta a BL-ben, ezzel az első helyen jutott tovább a legjobb 16 közé.

Wolfsburg – Lille 1-3 (0-1)
Helyszín:
Volkswagen Aréna (Wolfsburg); Vezette: D. Orsato (olasz)
Gólszerzők: Steffen (89.) ill. Yilmaz (11.), David (72.), Gomes (78.)
Kiállítás:
ill.

A mérkőzés videós összefoglalója:

Az első félidőben mindkét együttes előtt akadtak lehetőségek, picivel a Sevilla közel állt az előny megszerzéséhez. A helyzeteit egyik csapat sem tudta gólra váltani, így 0-0-val zárult a játékrész. A fordulás után gyorsan vezetéshez jutott a Salzburg, az 50. percben Noah Okafor volt eredményes. A 64. minutumban ráadásul megpecsételődött a Sevilla sorsa, hiszen Joan Jordán révén emberhátrányba került az andalúziai alakulat. Lopetegui tanítványai tehát kiestek a BL-ből, s az Európa-ligában folytathatják tovább, míg a Red Bull Salzburg másodikként ment tovább a csoportjából. 

Red Bull Salzburg – Sevilla 1-0 (0-0)
Helyszín:
Red Bull Aréna (Salzburg); Vezette: S. Vincic (szlovén)
Gólszerzők: Okafor (50.) ill.
Kiállítás:
ill. Jordan (64.)

A mérkőzés videós összefoglalója:

A G-csoport végeredménye: