Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: drámai meccsen esett ki az Atalanta – videóval

Ugyan egy nappal csúszással, de lejátszották a Bajnokok Ligája F-csoportjának utolsó mérkőzését és egyben a csoportkör záró találkozóját.

(Photo by Jonathan Moscrop/Getty Images)

Az Atalanta győzelmi kényszerben fogadta a Villarrealt. Az olasz csapat a mérkőzés előtt egy ponttal lemaradva követte a csoportban a spanyol ellenfelét, így a hazaiaknak csak egy győzelemmel tudtak volna továbbjutni.
A Villarreal rögtön a találkozó legelején sokkolta az olaszokat, Danjuma indult meg a labdával a sajáttérfeléről indulva, majd a gyors sprint végén, szemtelenül, Musso lábai között a hálóba lőtt.
A folytatásban Gasperini csapata hozta a tőlük megszokott offenzív játékot, de csak helyzetekig, illetve egy kapufáig jutottak.
Az első félidő végén, egy szép támadás során Capoue tovább növelte a vendég csapat előnyét.

Második félidőre belenyúlt a csapatába Gasperini, de a cserék sem segítettek. Az 51. percben egy védelmi hiba után, Danjuma megszerezte a második gólját. Ezzel el is döntötte a továbbjutás sorsát. A gól után az Atalanta próbálkozott, de ahogy haladt előre egyre inkább hite hagyottá vált az olasz csapat. Azonban a 71. percben Malinovsky átlövése a Villarreal kapujában landolt, amivel azonnal visszaköltözött a hit a stadionba. A 80. percben pedig újra feléledtek az Atalanta továbbjutási esélyei (még ha halványan is), Zapata kapott remek kiugratást és egy gyönyörű mozdulattal átemelte Rulli felett a labdát. Azonban többre nem futotta, így az Atalanta ősszel az Európa-ligában folytatja, viszont a Villarreal számára folytatódik a BL.

Atalanta – Villarreal 2-3 (0-2)
Helyszín: Bergamó, Gewiss Stadion Vezette: A. Taylor (angol)
Gólszerzők: Malinovsky (71.), Zapata (80.) ill. Danjuma (3., 51.), Capoue (42.)
Sárga lapok: Muriel (89.) ill. A. Moreno (57.), Parejo (57.)
Kiállítva:ill.

Atalanta: Musso – Toloi, Demiral (Djimsiti 46.), Palomino – Hateboer, de Roon (Muriel 54.), Freuler, Maehle (Zappacosta 90.) – Pessina (Malinovsky 46.) – Ilicic, Zapata
Vezetőedző: Gian Piero Gasperini

Villarreal: Rulli – Foyth, Albiol, Torres, Estupinan – Gomez (Pena 90.+3), Parejo (Trigueros 90.+3), Capoue, A. Moreno (Pedraza 88.) – G. Moreno (Iborra 81.), Danjuma (Dia 88.)
Vezetőedző: Unai Emery

A mérkőzés összefoglalója

Az F-csoport végeredménye