Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barcelona: mutatjuk a katalánok lehetséges El-ellenfeleit!

Még nekünk is szoknunk kell leírni, hogy az FC Barcelona az Európa-ligában lesz érdekelt a tavasszal. A Marca című sportnapilap összeállítása alapján megvizsgáltuk mi is, kikkel kerülhet össze a Barca az El-ben a nyolcaddöntőbe kerülésért vívandó párharc során. 

Az új kírás értelmében a Bajnokok Ligájából érkező nyolc csoport harmadikot (Barcelona, Sheriff Tiraspol, Dortmund, Atalanta, Zenit, Sevilla, RB Leipzig, Porto) december 13-án egy gyors rájátszást kialakítva összesorsolják majd az Európa-liga csoportjaiban másodikként végzett csapatokkal (Betis, Rangers, Real Sociedad, Napoli, Olympiacos, Lazio, Braga, Dinamo Zagreb). Innen a párharcokat megnyerőkkel teljessé válik a nyolcaddöntő mezőnye (itt várja ellenfelét az El-ből csoportelsőként továbbjutó nyolc csapat: Lyon, Monaco, Leverkusen, West Ham, Spartak Moszkva, Eintracht Frankfurt, Crvena Zvezda, Galatasaray).

A február 17-én és február 24-én játszandó rájátszásban az FC Barcelona egészen biztos, hogy nem kaphat spanyol ellenfelet (Betis, Soceidad), ugyanakkor összefuthat olyan erős riválisokkal, mint az olasz Napoli és Lazio; de elnézve a katalánok jelenlegi formáját, a skót Rangers, a görög Olympiacos, a portugál Braga vagy a horvát Dinamo Zagreb is okozhatna kellemetlenségeket a Barcának. A jelenleg is több sebből vérző katalánok helyzetét az sem feltétlenül könnyíti majd, hogy hazai pályán kell kezdeni a rájátszást, majd a visszavágóra idegenbe kell utazni.