Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Premier League: Guardiola retteg a karácsonyi Covid-helyzettől

Pep Guardiola mindig is szerette a játékosait kontroll alatt tartani mind a pályán, mind azon kívül. A Manchester City menedzsere most a sajtón keresztül üzent játékosainak, óvatosságra intve őket a közelgő ünnepek miatt.

(Photo by Boris Streubel/Getty Images)

A Premier League 16. fordulójában halasztásra került a Brighton – Tottenham mérkőzés. Az ok a vendég Spurs játékosait és stábját kifektető koronavírus-fertőzés. Az eset nem egyedi, korábban már volt ilyenre precedens, és alighanem a jövőben is várható még. Az év végén különösen kritikus ebből a szempontból, lévén karácsonykor az emberek rendre felkeresik barátaikat, családtagjaikat. Ettől tart Guardiola is, aki csapatával címvédőként most is harcban van a bajnoki elsőségért.

„Tudják, hogy óvatosnak kell lenniük, és minél többet otthon kell maradniuk. Amikor kimennek, tiszteletben kell tartaniuk a társadalmi távolságtartást, és maszkot kell viselniük. Csak meg kell nézni, hogy mi történt a Tottenhamnél. Itt is előfordulhat, ha nem figyelünk. Ez nagyon fontos számukra, ahogy a családjuk és az egészségük, de főleg a csapat miatt is.”

– idézte Guardiola szavait, a portugál Abola.

A Manchester City ma 13:30 órától fogadja hazai pályán a Wolverhampton együttesét.